Oranžne zmaje nadigrala tudi Vojvodina

Odbojkarji ACH Volleyja so v 2. kolu lige prvakov izgubili proti Vojvodini in so zdaj na zadnjem mestu v skupini F.

Objavljeno
18. november 2015 14.35
Posodobljeno
18. november 2015 20.35
Calcit Volleyball vs ACH Volley. . Kamnik, 08.10, 2014
G. L., Delo.si, STA
G. L., Delo.si, STA
Novi Sad - Slovenski državni prvaki, odbojkarji ACH Volleyja, so izgubili tudi svojo drugo tekmo v ligi prvakov. V Novem Sadu so klonili proti Vojvodini z 0:3 (-22, -21, -19), tako da so z dvema porazoma zdaj prikovani na zadnjem mestu v skupini F.

Ljubljančani z novim neuspehom nadaljujejo s črno serijo na gostujočih tekmah v ligi prvakov. V gosteh so zadnjič zmagali decembra leta 2012, ko so bili uspešni v Unterhachingu. Tokrat so bili boljši srbski predstavniki, ki v lanski sezoni domačega prvenstva niti niso igrali v finalu, a so dobili pokal challenge in zaradi tega po odpovedi prvaka Crvene zvezde prejeli posebno povabilo za najmočnejše klubsko tekmovanje.

Oranžni zmaji so v Novem Sadu igrali slabo, šepal je zlasti njihov sprejem. Trener Bogdan Kotnik je poizkušal tok dogodkov na igrišču spremeniti z nekaterimi menjavami, a je bil pri tem neuspešen. Ljubljančani enostavno niso imeli razpoloženega igralca, ki bi jih povlekel, tokrat ni bil na svoji običajni ravni niti korektor Eric Mochalski. Tako niso bili niti enkrat v resnejšem vodstvu, zato je njihov poraz več kot zaslužen, z njim pa so najbrž izgubili realne možnosti, da bi se uvrstili v drugi del lige. Še več, zdaj so precej manjše tudi možnosti, da bi evropsko sezono nadaljevali v pokalu CEV.

Vojvodino ujeli, a nato popustili

Gostje so že začeli precej medlo, četudi so vedeli, od kje jim preti največja nevarnost. Srbi so od začetka pritisnili s servisi in predvsem po zaslugi Marka Nikolića ljubljanskemu sprejemu povzročali precej težav. Domači so vodili s 14:9, za pet točk pa so bili spredaj tudi ob drugem tehničnem odmoru. Po njem so se začasno prebudili tudi slovenski predstavniki, ki so Vojvodino ujeli na 19. točki, a nato popustili in prvi niz zanesljivo izgubili.

Podobno je bilo nadaljevanje v drugem nizu, ko so Ljubljančani nadaljevali s slabim sprejemom (le 33-odstoten), posebej nezanesljiv je bil kapetan Andrej Flajs, ki je uspešno sprejel le 14 odstotkov udarcev. Posledica je bil zaostanek (3:7 oziroma 4:9), ki je narasel celo do izida 14:5 za domače. Po vrnitvi na parket - vmes ga je zamenjal Žiga Donik - je Flajs vendarle malce vzpostavil korak z nasprotniki in po nekaj dobrih servisih Ljubljančane približal na 15:20. Ob nerazpoloženem Ericu Mochalskemu pa gostom kaj več ni uspelo.

V tretjem nizu so gostje upali do bloka Jana Kozamernika in izida 10:10. Sledile pa so štiri zaporedne točke, za katere je poskrbel Aleksandar Minić in dokončno strl slovenske prvake. Čeprav so se skromni oranžni zmaji še nekajkrat približali, pravih možnosti za preobrat do konca obračuna v resnici ni bilo.

Izjave po tekmi

Bogdan Kotnik, trener ACH Volleyja: »Danes smo padli pod svoj minimum, najbrž bi bolje igrali, če bi bil to prvi dan priprav. Nismo odigrali ničesar, ne vem, ali smo bili v nekem krču ali kaj. Dejstvo je, da smo na treningih videti bolje. Ko pa smo pod pritiskom, ne funkcioniramo, ni nas več. Kako to rešiti, v tem trenutku ne vem, vsekakor pa moramo premisliti in najti rešitve. Danes ni funkcioniralo nič, največji problem pa vidim, da ne moremo zaključiti iz cone 4. Ne bi rad iskal izgovorov, a neka dejstva, ki niso šla nam v prid, obstajajo. V zadnjem tednu veliko igralcev zaradi poškodb oziroma bolezni ni treniralo, očitno se nam je to bolj poznalo, kot smo mislili, da se bo. Očitno je to zelo vplivalo na nas. Poizkušal sem z vsemi mogočimi menjavami, edini podajalca Kozlowskega nisem zamenjal, ker on za stanje na igrišču ni bil kriv, toda nič ni pomagalo.«

Mitja Pleško, libero ACH Volleyja: »Glava je zdaj še vroča in je težko kaj pametnega povedati. Dejstvo, da so bile na današnji tekmi vse pozitivne stvari na strani Vojvodine. Razočarali smo in ne vem, kaj bi v tem trenutku rekel, da bi izpadlo dobro. Igrali smo slabo, težave s sprejemom so se prenašale na druge elemente, resnično bi bilo ničesar dobrega. Lahko bi iskali razloge za to, lahko bi iskali alibije, a jih ne bomo, dejstvo je, da nismo osvojili tistega, po kar smo sem prišli. In zdaj sploh ne vem, kako bomo igrali proti Poljakom v naslednjem krogu. Igramo anemično, brez čustev. Mi kvalitete nimamo, to moramo nadomestiti z borbenostjo, a od te ni ne duha ne sluha, zato prihajajo taki rezultati. Na igrišču se moramo stepsti, pokazati željo, agresivnost, tudi verbalno, danes je nisem videl, videl je nisem tudi v prejšnjih tekmah in to me skrbi. Krivi smo mi, igralci, tu trener ne more pomagati. Ob takem pristopu je čisto vseeno, ali nas vodi Kotnik, moja pokojna prababica ali Velasco. Mi moramo skupiti skupaj, čeprav smo nabrani iz raznoraznih vetrov.«

Andrej Flajs, kapetan ACH Volleyja: »To je bil letošnji vzorec, tudi v državnem prvenstvu imamo težave zaradi nihanj. Čaka nas natančna analiza tekme, na prvi pogled bi rekel, da smo bili premalo aktivni in odločni v bloku, domači so prelahko dosegali točke v napadu. Vsekakor so Srbi zasluženo zmagali, nam pa je težko, saj naj bi bilo to naše najlažje gostovanje. Ni korektno, če kdo reče, da si nismo želeli. Še kako smo si želeli, a na igrišču tega ni bilo ravno videti. Težko povem še kaj pametnega, razen tega, da nas čaka veliko dela.«

 

Liga prvakov, 2. kolo, skupina F

Vojvodina - ACH Volley 3:0 (22, 21, 19)

Dvorana SPC Vojvodina, gledalcev 2000, sodnika: Paškevič (Rusija), Akinci (Turčija).

Vojvodina: Simić, Nikolić 13, Bojičić, Stanković 2, Petrović 5, Vemić 13, Premović, Jovanović, Kojundžić, Peković, Mehić, Minić 16, Todorović, Ilinčić.

ACH Volley: Flajs 6, Jereb, Kozlowski 1, Kozamernik, Walker 4, Purić 4, Ledinek, Satler, Pleško, Jurić, Donik, Kumer, Mochalski 18, Terpin 2.