ACH Volley boljši od Gasparinija in druščine

Slovenski prvak ACH Volley je v prvi prijateljski tekmi pred novo sezono z 2:1 odpravil italijanskega prvoligaša Verono.

Objavljeno
02. oktober 2013 17.26
hočevar odbojka
Janez Porenta, šport
Janez Porenta, šport

Ljubljana – Po vrnitvi igralcev z evropskega prvenstva na Danskem in Poljskem so odbojkarji ACH Volleyja v skoraj popolni zasedbi – zgolj brez Jana Klobučarja, ki še okreva po septembrski operaciji meniskusa, in Milana Rašića, ki je v nedeljo s srbsko izbrano vrsto vknjižil bron na EP – odigrali prvi pripravljalni dvoboj. Ljubljančani so bili z 2:1 (21, 21, -21) boljši od italijanskega prvoligaša Verone, pri katerem si kruh služi tudi slovenski reprezentančni korektor Mitja Gasparini. Trenerja sta se dogovorila, da bosta zasedbi naknadno odigrali še dva dodatna niza, v obeh so bili boljši slovenski prvaki (15:11 in 15:9).

Trener Luka Slabe je uvodoma na parket poslal libera Aleša Fabjana, podajalca Gregorja Ropreta, blokerja Mateja Vidiča in Aleša Fabjana, sprejemalca Andreja Flajsa in Jana Pokeršnika ter edinega tujca, hrvaškega korektorja Anđelka Ćuka. V tretjem nizu je priložnost dobil tudi »starosta« Matija Pleško, v obeh dodatnih pa še drugi podajalec Jan Brulec in korektor Janko Bregant. Na nasprotni strani je bil Gasparini edini tujec v začetni postavi, med bolj zvenečimi imeni je bil tudi nekdanji italijanski reprezentančni podajalec Dante Boninfante, manjkali pa so med drugim Nizozemec Thijs Ter Horst ter Avstralca Adam White in Aidan Zingel.

Pri ACH Volleyju sta bila strelsko najbolj razpoložena kapetan Flajs z 20 točkami in korektor Ćuk (16), pri tekmecih pa je s 24 točkami močno izstopal Gasparini, ki je imel 45-odstotni napadalni učinek, dodal pa še tri bloke in dva asa. Čez natanko teden dni ljubljansko moštvo že čaka uvodni obračun v novi sezoni interlige, ob 18. uri bo v Tivoliju bostoval slovaški Chemes Humenne.

VERONA : ACH VOLLEY 1:2 (-21, -21, 21)

Verona: Pesaresi (L), Coali 7, Gasparini 24, Gabriele 5, Boninfante 3, Anzani 6, Gonzalez 11 – prva postava; Zanini, A. Blasi, L. Blasi, Centomo (L), Bellei 5.
ACH Volley: Flajs 20, J. Pokeršnik 8, Ćuk 16, Ropret 1, Fabjan (L), Vidič 8, M. Koncilja 2 – prva postava; Pleško 6, Bregant 6, J. Brulec.