ACH Volley doma ostaja gospodar

Ljubljanski odbojkarji v derbiju državnega prvenstva še drugič boljši od Kamničanov.

Objavljeno
07. december 2015 01.49
ACH Volley osvojili naslov državnih prvakov na tekmi proti drugouvrščenim Calcitom iz Kamnika. V Kamniku 23.4.2015
Janez Porenta
Janez Porenta

Kamnik – ACH Volley ostaja gospodar slovenskih odbojkarskih parketov. Čeravno gre Calcitu Volleyballu v Evropi bolje, pa je še v drugem medsebojnem obračunu v tej sezoni DP potegnil kratko proti Ljubljančanom, ki so zdaj sami v vodstvu.


Domači trener Marko Brumen uvodoma na parket ni poslal standardnega korektorja Tončka Šterna, temveč ga je nadomestil z mnogo izkušenejšim kapetanom, siceršnjim sprejemalcem Andrejem Štembergarjem Zupanom. In ko smo že pri bratih Štern: starejši Žiga, ki mu usoda v zadnjih sezonah ni prizanašala, je spet na seznamu poškodovanih (mezinec leve roke) in je vprašljiv tudi za sredino povratno četrtfinalno tekmo slovenskega pokala s Salonitom.

Statistično sta bili zasedbi domala povsem izenačeni (bloki 10:10, asi 5:4, lastne napake 38:36), Kamničani so bili boljši pri sprejemu, Ljubljančani, ki so v celotnem dvoboju osvojili točko več kot gostitelji, pa v napadu. Blestel je reprezentančni bloker Jan Kozamernik s kar 16 doseženimi točkami, dvotretjinsko uspešnim napadom in petimi bloki.

»Na obeh straneh je bilo videti precej kakovostnih akcij, kar je za slovensko odbojko zgolj dobro. Kamničani zanesljivo zmagujejo v Evropi, mi pa se skušamo upirati najboljšim moštvom stare celine, medsebojni dvoboj je torej priložnost, da vidimo, kdo je trenutno najboljši v Sloveniji. Evropa obojim koristi, da lahko dvignemo kakovost slovenske odbojke,« zadovoljstva ni skrival trener ACH Volleyja Bogdan Kotnik.

Eden najboljših mož na parketu Kozamernik pa je dodal: »Končno smo prikazali igro, ki jo iščemo že dalj časa. Dobro smo delovali v polju, udarni začetni udarec nam je olajšal delo tudi v bloku. Vesel sem, da smo se končno našli.«

»Tekmec je unovčil izkušnje in navajenost na težke tekme, saj nekateri njegovi igralci ravno v končnicah odigrajo najboljše poteze, nekateri naši pa morda ravno tedaj najslabše. Kakovost je realno na strani ACH Volleyja, zato je poraz z 2:3 pravzaprav dokaj znosen tudi za nas in dober obet za sredin pokalni dvoboj s Salonitom. Če se bomo dobro regenerirali po tako zahtevnem dvoboju, imamo lepo možnost doseči to, kar nas trenutno najbolj zanima,« je poudaril trener Calcita Brumen.

Kapetan Štembergar Zupan pa je pripomnil: »Privoščili smo si preveč napak v končnicah nizov, da bi se lahko postavili po robu favoritu. Je pa to lepa popotnica za naprej. Analizirali bomo storjene napake in se poskusili še bolje pripraviti za prihodnje izzive.«