ACH Volley evropsko sezono pričel z gladko zmago

Odbojkarji ACH Volleyja so v uvodnem kolu srednjeevropske lige premagali madžarski Fino Kaposvar s 3:0 (17, 23, 17).

Objavljeno
28. september 2012 21.51
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si
Kaposvar - Odbojkarji ACH Volleyja so na neugodnem gostovanju v Kaposvarju, kjer so v preteklosti že imeli težave, dokazali, da so dobro pripravljeni za začetek sezone. Slovenski prvaki so v dvorani z nizkim stropom nadzorovali položaj od začetka do konca in gostiteljem, ki nastopajo le z domačimi igralci, niso ponudili veliko priložnosti niti za častni niz. Še najbližje uspehu so bili gostitelji v drugem, zelo izenačenem nizu, ko so držali korak s tekmeci vse do izida 23:23, toda ko je bilo najbolj potrebno, so varovanci Luke Slabeta pokazali svojo kakovost in tudi ta niz dobili.

Ljubljančani so tekmo zanesljivo začeli. Prvo točko so sicer osvojili Madžari, s tremi zaporednimi pa so nato Slovenci prešli v vodstvo, ki ga niso izpustili do konca, piše STA. Ob prvem tehničnem odmoru uvodnega niza so že vodili z 8:5, nekaj trenutkov pozneje s 13:8, pred drugim odmorom so se domači približali na dve točki zaostanka, a napotki Slabeta so obrodili sadove, tako da je končnica uvodnega dela gladko pripadla gostom.

Drugi niz so domači začeli z dvema zaporednima točkama, toda bojazni, da bi prišlo do večjega preobrata ni bilo. Ljubljančani so hitro prevzeli pobudo, ob drugem tehničnem odmoru (13:16) je kazalo, da ne bodo imeli večjih težav za povišanje vodstva, toda Madžarom je uspelo izenačiti, a zadnji točki sta spet pripadli Slabetovim varovancem. S tem je bilo odpora domačih konec, saj so gosti v zadnjem nizu povedli s 4:0, do izida 17:8 le večali prednost, Kaposvar pa je na koncu poraz samo omilil.

ACH Volley je bil boljši v vseh statističnih elementih. Ugajala sta predvsem novi brazilski podajalec Carlos Moreno, ki je poleg dobre organizacije igre odlično serviral, prispeval je tudi dva asa, in srbski bloker Borislav Petrović. Sprejem sicer ni bil najboljši, a ne tudi najslabši, vsekakor pa imajo prav pri njem Ljubljančani, ki so igrali brez Uroša Kovačevića, v igro pa ni vstopil niti Andrej Flajs, gotovo tudi največ rezerv.

Fino Kaposvar - ACH Volley 0:3 (-17, -23, -17)

Dvorana Sportközpont es Sportiskola, gledalcev 600, sodnika: Dovičovič, Bajči (oba Slovaška).

Fino Kaposvar: Bozoki, David 8, Deak, Domotor, Geiger 9, Gergye 10, Juhazs 3, Kovacs 4, Laszczik 2, Lesznyik, Magyar, Poszstos, Vajda.

ACH Volley: Flajs, Lewis, Šket 13, Sidibe, Klobučar 7, Petrović 12, Jablonsky 10, Ropret, Fabjan, Rašić 5, Moreno 3, Vidić 2.