ACH Volley in Branik začenjata z branitvijo naslova

Slovenski odbojkarji ta konec tedna začenjajo sezono državnega prvenstva. Naslova branita ACH Volley in Mariborčanke.

Objavljeno
04. oktober 2012 13.59
Posodobljeno
04. oktober 2012 14.21
*acr* ODBOJKA
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - V odbojkarskih dvoranah po vsej Sloveniji se v soboto začenja 22. državno prvenstvo. Najboljše moške ekipe bodo tudi letos igrale v tekmovanju z imenom Radenska Classic, tudi tokrat bo imelo prvenstvo le enega favorita, to bo ACH Volley.

Ljubljančani zaradi nastopov v srednjeevropski ligi, tako kot tudi Calcit, v prvem delu ne bodo igrali, bodo pa v drugem delu pod vodstvom novega trenerja Luke Slabeta lovili jubilejni deseti in deveti zaporedni naslov. Glede na sestavo ekip pri tem ne bi smel imeti večjih težav.

Bolj zanimiv naj bi bil boj za drugo mesto, za katerega naj bi se v prvi vrsti borila Calcit Volleyball, ki je ekipi iz lanske sezone dodal še tri okrepitve (Danijel Pokeršnik, Luka Brulec in Žiga Štern), namesto Slabeta pa je dirigentsko palico prevzel Marko Brumen, in Salonit Anhovo. Slednji je prav tako zadržal okostje lanske ekipe, ki ji je priključil še izkušenega sprejemalca Dejana Čabarkapo in organizatorja igre Matijo Jereba.

V ženski ligi Radenska Naturelle bo prvakinje iz Maribora ogrožal predvsem Calcit. Oba nastopata tudi v srednjeevropski ligi. To bo obračun izkušenj proti mladosti, saj so se Kamničanke okrepile z izkušenimi Uršo Podlesnik, Jeleno Strel Kosmač in Majo Guštin, v klub pa je prišla tudi hrvaška reprezentantka Ana Starčević, medtem ko so v Mariboru le nadaljevali s pomlajevanjem ekipe in računajo na mlade, domače igralke, poroča STA.