ACH Volley ostaja močan: podaljšala Kovačič in Pokeršnik

Že pred njima sta nadaljnjo zvestobo odbojkarskemu državnemu prvaku obljubila tudi Diko Purić in Andrej Flajs.

Objavljeno
16. maj 2017 15.56
tlo*odbojka
J. P.
J. P.

Ljubljana - Slovenski odbojkarski prvak ACH Volley že pospešeno sestavlja kader za prihodnjo sezono. Prva sta zvestobo klubu podaljšala reprezentančni bloker Diko Purić in kapetan Andrej Flajs, sledila pa sta jima še libero izbrane vrste Jani Kovačič in sprejemalec Jan Pokeršnik, ki imata oba že izkušnje tudi v igranjem v tujini.

Oba sta z ljubljanskim kolektivom, ki ga bo še naprej vodil mladi trener Zoran Kedačič, pogodbi podaljšala še za dve sezoni. »Prvo leto pri ACH Volleyju je bilo zame zelo lepo. Klub je bil do mene korekten, obenem je najboljši v Sloveniji, zato se ni bilo težko odločiti za podaljšanje pogodbe. Tudi v novi sezoni bomo imeli visoke cilje, skušali ponoviti letošnje uspehe in dodati še pokalno lovoriko,« je poudaril Kovačič.

Jasno je že, da v »zmajevem gnezdu« ne bo ostal reprezentančni bloker Jan Kozamernik, ki naj bi kariero nadaljeval pri italijanskem finalistu pravkar končane prvoligaške sezone, velikem Trentinu. Težko bo zadržati tudi najučinkovitejšega igralca minule sezone lige prvakov, sprejemalca Žigo Šterna, verjetno pa bo prevtrena tudi zasedba tujcev.