ACH Volley s slovenskim jedrom v nove izzive

Jedro ekipe ACH Volley v novi sezoni sestavljeno iz slovenskih igralcev. Zasedba spremenjena, a dovolj kakovostna.

Objavljeno
03. oktober 2013 17.08
TK Odbojka/ACH
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Nova sezona je tudi slovenskim odbojkarskim prvakom prinesla nove izzive. ACH Volleyja ima sicer na voljo skrčen proračun, a kot obljubljajo, niso zato njihove ambicije nič manjše.

Med glavnimi cilji so dvojna domača krona, zmaga v srednjeevropski ligi, v ligi prvakov pa napredovanje iz predtekmovalne skupine. ACH bo sicer v najelitnejšem evropskem tekmovanju igral z močno Piacenzo, bolgarskim Marek Unionom in francoskim Toursom.

Ljubljanska ekipa je od lanske precej spremenjena, a dovolj kakovostna, da izpolni svoja pričakovanja. Po prejšnji sezoni so klub zapustili Alen Šket, Francoz Mory Sidibe, Kanadčan Daniel Lewis, Srb Borislav Petrović, brazilski podajalec Carlos Moreno, že med prejšnjo sezono pa tudi Srb Uroš Kovačević. Zamenjali so jih številni slovenski igralci, bloker Mario Koncilja, podajalec Jan Brulec, sprejemalec Jan Pokeršnik, korektor Janko Bregant in še en korektor, izkušani Hrvat Anđelko Ćuk.

»Upam, da bo ekipa do konca sezone enaka, da nas nihče ne bo zapustil. Zaenkrat se nam pozna, da smo le dva treninga opravili skupaj, tako da nam ne preostane drugega, kot da se zakopljemo v delo. Verjetno bomo zaradi pomanjkanje višine nekoliko inferiorni v bloku, kar ne pomeni, da bomo slabša blokerska ekipa, ampak da bomo morali deficite nadomeščati nekje drugje. Mislim pa, da bomo imeli soliden sprejem in da bomo v napadu lahko gojili hitrejšo igro. Imamo mešanico izkušenih in mladih igralcev, kar je lahko zelo dobro,« je novo ekipo opisal trener Luka Slabe.

Slednjega še posebej veseli dobra forma obeh korektorjev, ki sta se izkazala na prijateljski tekmi v Veroni. Kot je dejal, ima Bregant veliko prostora za napredek, za Ćuka pa upa, da ne bo imel težav s poškodbami kolena. »Janko je v Italiji pokazal pametno igro, ni se zaletaval, dobro opazuje, ve, kaj je treba narediti, razume igro. Ćuk ima veliko izkušenj, ima odličen servis, vendar tudi veliko težav s poškodbami. Zdaj sicer trenira normalno, koleno mu ne zateka, a ga ne smemo preobremeniti, saj se hitro lahko vse spremeni,« je dejal.

Slabe si sicer v novi sezoni želi uspeha tudi v ligi prvakov, a se zaveda, bo imelo slovensko moštvo v zelo močni skupini bolj malo možnosti:» Italijanska ekipa se je letos še okrepila in je eden od glavnih kandidatov za zaključni turnir. Bolgarov ne poznamo, o njih bomo še dobili informacije, Francozi pa so prav tako odlična ekipa. Vsaj Italijani in Francozi so na papirju boljši od nas, toda tudi lani je bil Unterhaching boljši, mogoče tudi Lennik, pa smo se naprej uvrstili mi. Ne glede na ime tekmeca bomo na vsaki tekmi poskušali zmagati. Bodo pa za nas prvenstvo, pokal in srednjeevropska liga pomembnejša tekmovanja kot liga prvakov.«

Z ekipo bo že 12. leto zapored kapetan moštva Andrej Flajs, ki proti novi sezoni zre optimistično. »Zdaj lahko rečem, da smo z ekipo zadovoljni, dobro smo zapolnjeni na vseh mestih. Mogoče bi nam prav prišel le še en libero, a denarni položaj nam nakupa igralca, ki bi razbremenil Aleša Fabjana, ne dovoljuje. Reprezentanti smo nekaj časa prebolevali neuspeh z evropskega prvenstva, toda zdaj smo že v pravih smernicah, povsem osredotočeni na delo v klubu,« je priznal Flajs.