ACH Volley z nespremenjenimi cilji

Odbojkarji ACH Volleyja želijo v novi tekmovalni sezoni pustiti viden pečat na evropskem prizorišču.

Objavljeno
05. oktober 2012 18.03
hočevar odbojka
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ljubljana - Odbojkarji ACH Volleyja so pred novo sezono razkril svoje cilje, ki so usmerjeni predvsem v evropska tekmovanja. Tako v srednjeevropski ligi želijo vrniti naslov, v ligi prvakov pa se uvrstiti v drugi krog tekmovanja.

To bo letos nekoliko težje kot v prejšnjih letih, saj nastopajoštiri ekipe več. Tako se v nadaljnje tekmovanje uvrsti le prvouvrščena ekipa, iz sedmih skupin pa napreduje tudi pet najboljših drugouvrščenih ekip. Ljubljančani sicer nastopajo v skupini, v kateri bo izraziti favorit italijanski prvak Macerata, v njej pa bodo še belgijski Lennik in nemški Unterhaching.

Slabe: Prvo mesto je oddano

Novi trener ljubljanskega moštva Luka Slabe je prepričan, da bo v skupini potekal velik boj za drugo mesto, saj je prvo praktično že rezervirano za italijanskega predstavnika. »Macerata je razred zase, pričakujem pa ogorčen boj za drugo mesto, ki sicer še ne zagotavlja uvrstitve naprej, ampak menim, da bo drugouvrščeni iz naše skupine vseeno napredoval. Čeprav so Belgijci in Nemci, o katerih že zbiram informacije, kakovostni, z žrebom nismo nezadovoljni, saj gre za premagljivi ekipi, pa še potovati ne bo treba daleč,« je dejal Slabe, ki je razkril, da ima njegova ekipa veliko rezerve pri sprejemu in začetnem udarcu.

»Ekipo sem praktično sestavljal jaz, tako da izgovorov oziroma slabe volje zaradi sestave ne more biti. Fantje so na najboljši možni način sprejeli moj način dela. Veliko se pogovarjamo, fantom poskušamo dati odgovore na vprašanja in sestavljamo igro. Za pokazatelj, kako smo uspešni, pa bo poskrbela prva tekma lige prvakov, 24. oktobra. Sezona pa se takrat ne bo končala, skozi vse leto bomo morali trdo delati in rasti. Poudarek bo na sprejemu in servisu, kjer imamo rezerve,« meni Slabe, ki ne pričakuje, da bi lahko med sezono lahko dobil še kakšnega igralca.

Ekipo naj bi tako sestavljali naslednji igralci: organizatorja igre Brazilec Carlos Moreno in Gregor Ropret, sprejemalci Američan Jason Jablonsky, Srb Uroš Kovačević, Andrej Flajs in Jan Klobučar, blokerji Matej Vidić in Srba Milan Rašić in Borislav Petrović, korektorja bosta Francoz Mory Sidibe in Alen Šket, libera pa Kanadčan Daniel Lewis in Aleš Fabjan.

Flajs: Dovolj kakovostni za uresničitev ciljev

Kapetan Andrej Flajs je prepričan, da moštvo premore dovolj kakovosti za uresničitev ciljev, vendar bodo moralo imeti tudi kanček športne sreče. »Zaenkrat pravih preizkušenj nismo imeli. Tekme zmagujemo, pravo lice ekipe pa se pokaže, ko se pojavijo porazi, ko ji ne gre najbolje. Zato bi s kakršnimi koli napovedmi še počakal. Menim, da smo dovolj kakovostni, da izpolnimo cilje, ni pa vse odvisno samo od nas. Svoje imajo vedno za povedati tudi tekmeci, pri vsem pa rabiš tudi nekaj sreče. Osebno pa lahko rečem, da bi bil razočaran, če se v ligi prvakov ne bi uvrstili v drugi krog.«