ACH Volley zlahka preko Mladosti, poraz Calcita

Odbojkarji ACH Volleyjka so v tekmi 2. kola srednjeevropske lige premagali Mladost Marino Kaštelo s 3:0 (22, 12, 21).

Objavljeno
06. oktober 2012 20.17
Posodobljeno
06. oktober 2012 20.23
*acr* ODBOJKA
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Ljubljana - Hrvaški prvaki iz Dalmacije so med tednom gostovali v Kamniku in zabeležili poraz, proti slovenskim prvakom pa je bilo iluzorno pričakovati, da bi popravili vtis. Že pred začetkom tekme je bil zmagovalec praktično znan, Ljubljančane, ki so nastopili brez Uroša Kovačevića, bi lahko pokopal le slab dan.

Kot piše STA, je bilo v igri Ljubljančanov še veliko rezerv, predvsem v napadu, a razliko so naredili pri sprejemu, servisu in organizaciji igre. V teh elementih so bili Slovenci, pri katerih je bil 16 točkami najbolj učinkovit francoski korektor Mory Sidibe, precej boljši od tekmecev.

V prvem nizu so varovanci Luke Slabeta ves čas nadzorovali položaj. Imeli so že lepo prednost, a jo pred končnico zapravili, toda v zaključku dvomov o zmagovalcu niza ni bilo. Še manj dvomov je bilo v drugem nizu, ko so gostitelji tekmece povsem nadigrali, zato pa so imeli spet več težav v tretjem nizu, ki so ga sicer odlično začeli, ob prvem tehničnem odmoru že vodili z 8:4, a se prehitro zadovoljili z vodstvom. Med obema odmoroma so pobudo prevzeli Hrvati, ob drugem vodili s 16:14, a Ljubljančani so še pravočasno spoznali, da je vrag vzel šalo. Stopili so na plin in prišli do zanesljive zmage.

Prvi poraz odbojkaric Calcita

Odbojkarice Calcita Volleyballa so v srednjeevropski ligi zabeležile prvi poraz. Povsem zasluženo so klonile v Linzu, kjer se jim je močno poznala odsotnost poškodovane hrvaške reprezentantke Ane Starčević. Kamničanke niso bile na dovolj visoki ravni ne v obrambi ne v napadu, dopustile so preveč blokov. Imele pa so soliden sprejem, ki pa ga niso znale bolje unovčiti.

Že sam začetek je pokazal, da se slovenskim podprvakinjam ne obeta nič dobrega. Avstrijke so prevzele pobudo in vodile od začetka do konca prvega niza. Še bolj izrazita je bila njihova premoč v drugem nizu, v katerem so gostje osvojile vsega 13 točk, še piše STA. A v tretjem nizu se je pobuda preselila na stran Kamničank. Tokrat so bile one tiste, ki so vodile od začetka do konca, za to je bila zaslužna predvsem Tjaša Turnšek, s 17 točkami na koncu tudi najučinkovitejša v gostujoči vrsti. Žal pa je obdobje dobre igre Slovenk in nekoliko slabše Avstrijk trajal le do prvega tehničnega odmora tretjega niza. Po njem so namreč domače prišle do prednosti, ki je niso več izpustile iz rok.

SREDNJEEVROPSKA LIGA, 2. KOLO

ACH Volley - Mladost Marina Kaštela 3:0 (22, 12, 21)

Dvorana Tivoli, gledalcev 250, sodnika: Isajlovic (Avstrija), Mezoffy (Madžarska).

ACH Volley: Flajs 8, Lewis, Šket 4, Didibe 16, Klobučar 3, Petrović 6, Jablonsky 6, Ropret, Fabjan, Rašić, Moreno 4, Vidić 8.

Mladost Marina Kaštela: Božić 1, Ammerman 4, Pervan, Mihalj 4, Čolić 5, Giljanović 8, Stančin, Glaudrić, Šuker 1, Skočić, Damjanović 5, Žinić.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Linz Steg - Calcit Volleyball 3:1 (21, 13, -17, 19)

Dvorana Urfahr, gledalcev 100, sodnika: Schimpl, Dovičovič (oba Slovaška).

Linz Steg: V. Teufl 9, Bible 6, Zauner, Berger, P. Teufl 12, Klopf 7, Djurdjević 15, Barfield 19.

Calcit Volleyball: Guštin 9, Turnšek 17, Podlesnik, Handanović 12, Ljubetić, Kramolc 8, Lenarčič 3, N. Mori, Hribar, Strel Kosmač 8, E. Mori.