ACH Volley znova želi na vrh srednjeevropske lige

Odbojkarji ACH Volleyja jutri (18.00) začenjajo nastope v srednjeevropski ligi. Prvi nasprotnik Fino Kaposvar.

Objavljeno
27. september 2012 11.01
Posodobljeno
27. september 2012 11.01
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
Ljubljana - Slovenski odbojkarski prvak ACH Volley si želi v novi sezoni vrniti naslov v srednjeevropski ligi, ki se z uvodno tekmo z moštvom Fino Kaposvar zanje začenja jutri.  V letošnjem tekmovanju bo nastopilo osem ekip, za razliko od lani že od samega začetka tudi dve slovenski. Na uvrstitev na zaključni turnir štirih klubov že računa tudi kamniški Calcit Volleyball.

Slovenski prvaki iz Ljubljane so po lanski sezoni, ki v Evropi ni bila najbolj uspešna, doživeli kar nekaj sprememb. S srbskim trenerjem Igorjem Kolakovićem vodstvo kluba ni podaljšalo pogodbe, na njegovo mesto je iz Kamnika prišel Luka Slabe (njegov pomočnik bo Gašper Ribič).

Spremembe so tudi v igralskem kadru, saj so klub zapustili Dejan Vinčić, Matevž Kamnik, Alan Komel in Klemen Čebulj, namesto slovenskih reprezentantov so v Tivoli prišli srbski bloker Borislav Petrović, brazilski podajalec Carlos Moreno, ameriški sprejemalec Jayson Jablonsky in francoski korektor Sidibe Mory.

Cilj bo vrnitev na prvo mesto

Ljubljančani so v tekmovanju slavili že štirikrat (dvakrat je bil najboljši Innsbruck in enkrat Dunaj), letošnji cilj pa bo gotovo prvo mesto, tega so lani, ko so igrali le v končnici, morali prepustiti Hypo Tirolu Innsbrucku.

»Liga bo letos kakovostnejša kot v prejšnjih letih. Kot zmeraj bo Hypo Tirol Innsbruck izredno močan, tudi Aich Dob je ena izmed ekip, ki se bodo borile za vrh lestvice. Zelo se je okrepila ekipa iz Bratislave, v svoje vrste je privabila kar nekaj izkušenih domačih igralcev, ki so v zadnjih letih nastopali v najmočnejših evropskih ekipah. Tudi Kamničani lahko ogrozijo katerokoli od prej omenjenih ekip,« je pred začetkom sezone dejal trener Slabe.

Tudi Kamničani z visokimi načrti

Na dober izkušiček v srednjeevropkis ligi računajo tudi v kamniškem moštvu, ki je prav tako doživelo nekaj sprememb. Namesto Slabeta bo ekipo vodil Marko Brumen, ki je zadovoljen, da sta v klubu ostala nadarjena sprejemalca Jan Planinc in Jan Pokeršnik, na katerih bo prav gotovo gradil igro. Novinci v ekipi so Danijel Pokeršnik (Astec Triglav), Jan Brulec (Krka) in Žiga Štern (Svit), nekaj igralcev je tudi odšlo (Matej Mihajlović, Matija Jereb...), a se naj to ne bi poznalo.

Ob ACH Volleyju, obeh avstrijskih klubih, madžarskem Kaposhvaru, kjer je zaradi majhne dvorane vedno težko igrati, slovaških Unicef Bratislavi in Chemmes Humenneju in hrvaški Mladost Kašteli bodo Kamničani poskušali uvrstiti na zaključni turnir.

Konec tedna se začenja tudi ženska srednjeevropska liga, v kateri bodo naslov branile igralke Nove KBM Branika, tudi tokrat pa ji bodo družbo delale Kamničanke, še poroča STA.