AIPS za najboljše proglasil Bolta, Williamsovo in Barcelono

Mednarodno združenje športnih novinarjev je za najboljša športnika leta izbralo Usaina Bolta in Sereno Williams.

Objavljeno
29. december 2015 17.30
ATHLETICS-WORLD/
M. Ž.
M. Ž.

Milano - Mednarodno združenje športnih novinarjev (AIPS) je razglasilo najboljše športnike in športne klube tega koledarskega leta, zmagovalci so Usain Bolt, Serena Williams in nogometni klub Barcelona.

Za jamajškega šprinterja Usaina Bolta in ameriško tenisačico Sereno Williams je to že drugo priznanje v zadnjem tednu, potem ko ju je za najboljša športnika izbral tudi francoski častnik L'Equipe.

Usain Bolt, svetovni prvak na 100 m, 200 m in 4 x 100 m iz Pekinga, je v glasovanju prejel 804 glasove, drugi je bil srbski tenisač Novak Đoković s 774 glasovi, tretji pa argentinski nogometaš v vrstah Barcelone Lionel Messi s 380 glasovi.

Pri ženskah je najboljša teniška igralka Serena Williams slavila s 664 glasovi, druga je bila etiopska tekačica in svetovna prvakinja in rekorderka na 1500 m Genzebe Dibaba s 362 glasovi, tretja pa nizozemska šprinterka Dafne Schippers, ki je svetovna prvakinja in evropska rekorderka na 200 m.

Med ekipami je bila za najboljšo izbrana Barcelona, ki je v tem koledarskem letu osvojila pet lovorik. Katalonci so prejeli 848 glasov, druga je bila novozelandska reprezentanca v ragbiju, ki je letos v Angliji ubranila naslov svetovnih prvakov (506), tretja pa severnoameriška košarkarska ekipa Golden State Warriors, ki je osvojila naslov prvakov lige NBA (298).

Športni novinarji so za najboljše medijsko središče izbrali svetovno prvenstvo v atletiki v Pekingu (366 glasov), sledila sta  svetovno žensko nogometno prvenstvo v Kanadi (305) in evropske igre v Bakuju.