Alan Komel se vrača v Grčijo

Dosedanji sprejemalec ACH Volleyja bo kariero nadaljeval v Lamii, pri kateri si je kruh služil že v letih 2009-2011.

Objavljeno
20. september 2012 20.48
*acr* ODBOJKA
Janez Porenta, šport
Janez Porenta, šport

Ljubljana - Slovenski državni prvaki, odbojkarji ACH Volleyja, bodo očitno v novo sezono štartali zgolj s šestimi domačimi igralci (ob kar sedmih tujcih).

Po odhodu podajalca Dejana Vinčiča v Skra Belchatow, posoji korektorja Klemna Čebulja v Altotevere in mirovanju zaradi okrevanja po poškodbi Matevža Kamnika je vrste ljubljanskega prvoligaša zapustil še Alan Komel, ki je očitno ocenil, da je na sprejemalskem mestu po prihodu Američana Jaysona Jablonskega prevelika gneča (ob njem še Andrej Flajs, Uroš Kovačević in Jan Klobučar).

Tako se je izkušeni 30-letni in 192 cm visoki Primorec, tudi oče dveh sinov, odločil za vrnitev v grško Lamio, klub torej, pri katerem si je kruh služil že v letih 2009-2011. Z novim delodajalcem je podpisal enoletno zvestobo. V Lamii so preteklo sezono sicer igrali trije tujci: črnogorski korektor Petar Čurović, Madžar Zoltan Kovacs, sicer nekdanji bloker Salonita, in srbski sprejemalec Nenad Simeunović, ki pa se je preselil v Kakanj in ga bo zamenjal ravno Komel.

Novogoričan, nesojeni reprezentant, ki je pred tem branil tudi barve Salonita, Marchiola Prvačine in italijanskega A2-ligaša La Nef Castelfidarda, pa ne bo edini Slovenec med grško elito - sprejemalec Jernej Potočnik, svojčas prav tako igralec ACH Volleyja in Salonita, pa tudi izbrane vrste, se je iz Pamvochaikosa preselil k velikemu Olympiakosu.