Aldag podprl odhod Cavendisha

Tehnični svetovalec kolesarske ekipe Omega Pharma - Quick-Step, Rolf Aldag, verjame, da bo Mark Cavendish zapustil ekipo Sky.

Objavljeno
27. september 2012 20.23
Posodobljeno
27. september 2012 20.23
reu/CYCLING-TOUR/
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ljubljana - V kolesarskem svetu je ta čas veliko govora o tem, kakšna bo prihodnost Britanca Marka Cavendisha, ki naj bi bil pred odhodom iz moštva Sky.

Potem ko je zmagovalec dirke po Franciji, Bradley Wiggins, razkril, da bo njegov rojak najverjetneje zapustil britanski Sky, je podobnega mnenja tudi Rolf Aldag, tehnični svetovalec ekipe Omega Pharma - Quick-Step.

Aldag je s Cavendishem že sodeloval pri nemškem moštvu T-Mobile, zdaj pa naj bi bila kmalu spet združena v drugem moštvu. »Jasno je, da mora Mark zapustiti Sky. Čeprav ima z ekipo sklenjeno pogodbo za leti 2013 in 2014, pa menim, da ne bo ostal, kar sta potrdila tudi Brailsford in Wiggins. Pri njegovem sedanjem moštvu želijo znova zmagati na dirki po Franciji, tako da bi Cavendish najverjetneje nastopil le na na dirkah po Italiji in Španiji, kar bi ga zelo razjezilo,« je dejal Aldag, ki za britanskega kolesarja vidi le eno rešitev.

Glede na to, da vodja britanske ekipe Dave Brailsford za Cavendisha zahteva milijon dolarjev odškodnine, Rolf Aldag za kolesarja vidi le eno pravo rešitev.

»Kdo ima denar? Mislim, da ima približno pet možnosti, vendar mu je le ena pisana na kožo - Omega Pharma - Quick-Step. Moštvo BMC ima Cadela Evansa in Tejaya van Garderena, pri Astani imajo denar, a so pravkar pripeljali Vincenza Nibalija, v Rabobanku pa kažejo veliko interesa za razvijanje nizozemskih kolesarjev,« je pojasnil Aldag.

Mark Cavendish je v svoji kolesarski karieri med drugim osvojil tudi 23 etapnih zmag na dirki po Franciji, na kateri pa letos moral podpirati Bradleyja Wigginsa, končnega zmagovalca Toura.