Alonsa ne bo v kolesarstvu

Španski zvezdnik F1 Fernando Alonso je bil zadnje upanje za obstoj kolesarskega moštva Euskaltel, a si je premislil.

Objavljeno
24. september 2013 11.47
MOTOR-RACING-PRIX/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Madrid - Španski zvezdnik formule 1 Fernando Alonso si je po treh tednih premislil. Potem ko je v začetku septembra objavil, da bo kupil kolesarsko moštvo Euskaltel-Euskadi, da pa išče še drugega sponzorja za nakup, je manj kot mesec dni pozneje sporočil, da je odstopil od nameravane poteze. To pomeni, da bo špansko moštvo, za katerega pedala vrtijo tudi olimpijski zmagovalec iz Pekinga 2008 Samuel Sanchez ter Slovenca Jure Kocjan in Robert Vrečer, po koncu sezone razpadlo.

»Žal se nam ni posrečilo skleniti dogovora, tako da bo projekt Euskaltel s koncem sezone končan. To je za ekipo žalostna vest, sploh po tem, ko je konec avgusta zasijala iskrica upanja za preživetje,« so sporočili iz moštva, enega najstarejših v kolesarskem svetu, ki je med elito nepretrgano nastopalo od leta 1994.

Alonso, ki letno zasluži okoli 20 milijonov evrov, je sicer strasten ljubitelj kolesarstva in že nekaj let sanja o lastnem profesionalnem moštvu. Da do dogovora z Euskaltelom ni prišlo, je sicer španski dirkač, ki je bil v projekt pripravljen vložiti šest milijonov evrov, včeraj objavil kar prek twitterja.