Američani v vodstvu po drugem dnevu Ryderjevega pokala

Pred zaključnim dnevom prestižnega golf turnirja v Chicagu ameriški golfisti z 10:6 vodijo pred evropskimi.

Objavljeno
30. september 2012 10.12
GOLF-RYDER/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Chicago - Pred zadnjim dnevom prestižnega Ryderjevega pokala, ki ga gosti Medinah v bližini Chicaga, Američani pred Evropejci vodijo z 10:6. Danes bodo siver na sporedu dvoboji ena na ena.

Evropa kot branilka naslova bi sicer za ponovitev zmage izpred dveh let potrebovala skupno 14 točk, medtem ko morajo Američani zbrati pol točke več, če se želijo okititi z naslovom zmagovalca tega prestižnega (na turnirju ni nagradnega sklada) tekmovanja.

To pomeni, da bodo ameriški golfisti morali zbrati 4,5 točke iz 12 dvobojev in Ryderjev pokal bo njihov, Evropejce pa čaka veliko dela. »To se je že zgodilo v preteklosti. Velik dan bo. Verjamem, da bo zagon na naši strani in zakaj ne?« je o možnostih, da Evropejci osvojijo Ryderjev pokal spregovoril kapetan Evrope Jose Maria Olazabal.

Za ZDA so se drugi dan tekmovanja sicer izkazali. nekateri novinci. Keegan Bradley, ki je igral v paru s Philom Mickelsonom, je dokazal, da je velik talent in je svoji ekipi v treh dvobojih prinesel prav toliko zmag. Omenjena dvojica je popoldan počivala, nato pa je presenetil še Webb Simpson skupaj z Bubbo Watsonom.