Ana Velenšek v bolnišnici dlje, kot je bilo predvideno

Judoistka Ana Velenšek, bronasta z olimpijskih iger v Riu, uspešno prestala operacijo kolena.

Objavljeno
07. september 2016 00.41
OI
Miha Šimnovec
Miha Šimnovec
Ljubljana - Ana Velenšek, 25-letna judoistka najuspešnejšega slovenskega kluba Z'dežele Sankaku, ki je na nedavnih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru zablestela z bronasto kolajno v kategoriji do 78 kilogramov, je uspešno prestala operacijo kolena.

»Poseg, pri katerem ji je dr. Iztok Pilih zašil prednjo križno in notranjo stransko vez ter obenem še pobrusil hrustanec, je uspel, ima pa Ana še precejšnje bolečine. Zaradi njih je Velenškova v bolnišnici ostala dlje, kot je bilo predvideno. Njeno okrevanje naj bi trajalo od šest do osem mesecev, vendar verjamem, da bo že po šestih spet nared za boje,« je razkril trener Marjan Fabjan in dodal, da bo Velenškova med rehabilitacijo pomagala v klubu in delala po posebnem programu, sodelovala pa bo tudi s fizioterapevtko.

Ob tem je celjski strokovnjak še pripomnil, da olimpijsko prvakinjo Tino Trstenjak (do 63 kg) na treningu znova pričakuje prihodnji ponedeljek, Adrian Gomboc (do 66 kg), ki se je na olimpijskih igrah v Riu de Janieru izkazal s petim mestom, pa naj bi se po oddihu v telovadnico vrnil že v četrtek.