Andre Berto še enkrat razočaral Dejana Zavca

28-letni zvezdnik iz Miamija se je odpovedal naslovu svetovnega prvaka, saj bi se rad še enkrat pomeril z Victorjem Ortizom.

Objavljeno
10. november 2011 12.18
Posodobljeno
10. november 2011 12.27
Mi. Š., šport
Mi. Š., šport
Ljubljana – Onstran Atlantika je včeraj hitro zaokrožila vest, da se je ameriški profesionalni boksar Andre Berto (28 zmag, 22 s k. o., 1 poraz) povsem nepričakovano odpovedal naslovu svetovnega prvaka v velterski kategoriji po različici IBF, ki ga je pred dobrima dvema mesecema v Biloxiju odvzel slovenskemu šampionu Dejanu Zavcu (31 zmag, 18 s k. o., 2 poraza). Za ta korak se je 28-letni zvezdnik iz Miamija odločil zato, ker bi se veliko raje kot s prvim izzivalcem Randallom Baileyjem (42 zmag, 36 s k. o., 7 porazov) še enkrat pomeril z Victorjem Ortizom (29 zmag, 22 s k. o., 2 neodločena izida, 3 porazi), ki mu je sredi aprila prizadejal edini neuspeh v poklicnem ringu.

»Ljubim svoj šampionski pas, toda navijačem si želim dati tisto, kar si želijo. Revanša z Victorjem je zame pomembnejša od naslova svetovnega prvaka,« je Berto obrazložil svojo odločitev. Z Ortizem naj bi se po nekaterih virih še enkrat spoprijel 28. januarja leta 2012. Zanimivo, da je že tudi znano, katera boksarja se bosta spopadla za pravico do obračuna za lovoriko združenja IBF. To bosta še neporaženi Američan Mike Jones (25 zmag, 19 s k. o.) in Argentinec Sebastian Andres Lujan (38 zmag, 24 s k. o., 2 neodločena izida, 5 porazov), ki se bosta 3. decembra udarila v New Yorku.

Zavec, ki se je v ponedeljek odpravil na priprave v Magdeburg, nad zadnjimi dogodki kajpak ni navdušen. Berto ga je s svojim dejanjem zelo razočaral. »Andre v mojih očeh ni več, kar je bil. Več kot očitno se je tako odločil zaradi denarja,« je z glavo zmajeval 35-letni Ptujčan, potem ko se je verjetnost za njegov povratni dvoboj z »Zverjo« še zmanjšala. Njegovo razpoloženje so poslabšale še bolečine v predelu dimelj, zaradi katerih je bil prisiljen prekiniti trening v Magdeburgu.