Anglež, Madžar, Nemec ali Američan

Boks: Dejan Zavec v ring spet v drugi polovici oktobra, Denis Simčič pa 7. novembra v Franciji.

Objavljeno
17. september 2014 21.39
regent simčič
Miha Šimnovec, šport
Miha Šimnovec, šport

Ljubljana – Najboljši slovenski boksar Dejan Zavec se že več tednov pospešeno pripravlja za nov izziv, o katerem bo govoril na današnji novinarski konferenci. Nobena skrivnost ni več, da se bo kmalu spet povzpel v ring, čeprav so podrobnosti o njegovem naslednjem dvoboju še dodobra zavite v tančico skrivnosti.

Že vrabčki na strehi čivkajo, da bo ptujski šampion, ki si je med 11. decembrom '09 in 3. septembrom '11 lastil naslov svetovnega prvaka združenja IBF v najbolj konkurenčni velterski kategoriji (do 66,678 kg), rokavice za trening v kratkem zamenjal s tekmovalnimi. To nam je potrdil tudi Zavec (33 zmag, 18 s k. o., 3 porazi), ki pa ni mogel postreči z natančnejšimi podatki, ker pač z njimi še ni bil seznanjen.

»Vse bo jasno jutri opoldne, ko bomo sklenili pogodbo. Za zdaj je znano le to, da bom boksal v drugi polovici oktobra, kar zadeva kraj dvoboja, pa lahko do njega pride v Nemčiji, Sloveniji ali ZDA. Odprto je tudi še vprašanje o tekmecu, v poštev pa pridejo kandidati iz Anglije, Madžarske, Nemčije in ZDA, o imenih pa ne bi rad govoril pred podpisom pogodbe,« je včeraj omenil 38-letni Ptujčan, ki je nazadnje v ringu stal 19. oktobra lani, ko je prepričljivo po točkah ugnal Francoza Sebastiena Allaisa. Ob tem je pritrdil govoricam, da je v stikih z različnimi ameriškimi menedžerji in tudi z Eddiejem Hearnom, zastopnikom Kella Brooka, ki si je pred mesecem dni izbojeval njegov nekdanji šampionski pas po različici IBF. Vendar pa 28-letnega Angleža tokrat (še) ne bo izzval, saj ta okreva po brutalnem napadu na Tenerifih, kjer so ga neznanci večkrat zabodli v nogo.

Medtem ko Zavec še ni sklenil pogodbe, pa jo že ima v rokah naš drugi profesionalni boksar Denis Simčič (29 zmag, 15 s k. o., 2 poraza). »Moj naslednji tekmec je Francoz Mohamed Merah (11 zmag, 4 s k. o., 3 neodločeni izidi, 1 poraz), s katerim se bom pomeril 7. novembra v Douaiju pri Lillu. Ne pomnim, kdaj sem imel nazadnje na voljo toliko časa za pripravo na nasprotnika,« je zaupal 33-letni Slovenec, ki sicer že od rojstva živi v Münchnu.