Baltić odslej makedonski selektor

Nekdanji selektor slovenske odbojkarske reprezentance in trener ACH Volleyja je nasledil Bolgara Nikolaja Željaskova.

Objavljeno
25. maj 2017 09.30
tejič ODBOJKA
Janez Porenta
Janez Porenta

Ljubljana - Dragutin Baltić, nekdanji selektor slovenske odbojkarske reprezentance in trener številnih domačih in tujih kolektivov, med drugimi ACH Volleyja, si je nov izziv našel v Makedoniji, odslej bo namreč vodil tamkajšnjo moško izbrano vrsto. Na selektorskem stolčku je nasledil Bolgara Nikolaja Željaskova, najprej pa ga čaka tekmovanje v evropski ligi, v kateri je makedonska zasedba prejšnji dve leti tekmovala v finalu.

»Baltić je uveljavljeno ime v evropskih odbojkarskih krogih, osvajalec klubskih tekmovanj in državnih prvenstev Slovenije, Azerbajdžana in Švice, selektorske izkušnje pa je nabiral z vodenjem slovenske in bolgarske reprezentance,« so sporočili z makedonske zveze.

Prekaljeni 53-letnik ima v resnici pestro trenersko zgodovino, na klubski ravni je nazadnje - do letošnjega februarja - vodil žensko zasedbo beograjske Vizure, ki je izpadla v zadnjem kolu kvalifikacij za ligo prvakinj proti Dinamu iz Krasnodarja. Pred tem si je kruh na tujem služil tudi še pri dunajskem Aon hotVolleys, Lokomotivu in Rabiti iz Bakuja in Voleru iz Züricha, v domovini pa je na državni tron popeljal tako mariborsko moško kot žensko ekipo.