Baltimore odpustil Rica

Moštvo lige NFL Baltimore Ravens je zaradi nasilnega vedenja odpustilo tekača Raya Rica.

Objavljeno
09. september 2014 15.20
Rice Video Football
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Baltimore - V Združenih državah Amerike je v teh dneh v ospredju primer igralca lige NFL Raya Rica, ki je zaradi nasilnega vedenja izgubil službo pri moštvu Baltimore Ravens.

Incident se je zgodil letošnjega februarja v dvigalu Atlantic City Casinoja, kjer je 27-letni tekač napadel svojo takratno zaročenko in zdajšnjo ženo Janay Palmer. Ray Rice si je sprva prislužil le prepoved nastopa na dveh tekmah lige NFL, zdaj pa so se v javnosti pojavili posnetki, na katerih je razvidno, da je svojo zaročenko pretepel do nezavesti. To je imelo za Rica hujše posledice, saj so vodilni možje kluba po ogledu novih dokazov spremenili svoje stališče in ga odpustili.

Na primer Raya Rica se je odzvala tudi liga NFL in poostrila ukrepe v svojih statutih. Po novem bo domače nasilje kaznovano s šestimi tekmami prepovedi igranja, ponovitev dejanja pa z najmanj enoletnim suspenzom.

Obama obsodil napad

Na primer se je odzval tudi predsednik Združenih držav Amerike Barack Obama: »Pravi moški svojih žena ne pretepajo, ne glede na to, ali gre za javni ali zasebni prostor,« je predsednika citiral tiskovni predstavnik Josh Earnest.