Bau v Mariboru potrdil odlično pripravljenost

Član mariborskega Branika Martin Bau je na domačem mitingu tudi danes dosegel enega od najboljših izidov.

Objavljeno
13. december 2015 21.21
jer*Plavanje, Martin Bau
G. L.
G. L.

Maribor - Martin Bau iz mariborskega Branika je na domačem mitingu včeraj izpolnil normo za nastop na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, dobro pripravljenost pa je potrdil tudi danes. S časom 3:51,59 je dosegel enega najboljših izidov dneva, čeprav sta se izkazali tudi Anja Klinar in Tjaša Oder.

»Danes sem bil enako motiviran in pripravljen na ta štart, a me je včerajšnji nastop fizično zelo izčrpal. Tam sem res dal vse od sebe in v finišu se je videlo posledice. Seveda pa sem zadovoljen, saj sem na 100 metrih začel hitreje od osebnega rekorda, dobro sem obrnil na 200 metrih in razen zadnjih 50 metrov je bilo vse OK, le na koncu me je malo pobralo. Če ne, bi tudi danes lahko plaval osebni rekord. A moram biti zadovoljen, saj formo zdaj držim že 10 dni in prav veseli me, da si bom malo lahko oddahnil,« je za STA po zaključku mitinga povedal Mariborčan.

Zanimiv obračun smo videli na ženski tekmi 400 m prosto, kjer so se za zmago udarile tri reprezentantke: Tjaša Oder, Špela Bohinc in Gaja Natlačen. Favorizirana Odrova je nazadnje slavila, tesen boj za drugo mesto pa se je končal v prid Bohinčeve. »Na 800 m prosto bi morda lahko šla kakšno sekundo hitreje in že zdaj dosegla normo za Rio, a vseeno sem zelo zadovoljna z nastopi tukaj. Tisto normo mislim, da bom lahko dosegla sproti na enem od mitingov ali pa v Londonu. Vidi pa se, da sem kar malo utrujena, a vseeno sem se v obeh nastopih približala osebnim rekordom, kar je potrditev, da lahko dosežem še veliko več,« je dejala Odrova

Dobro pripravljenost je z zmago na 200 m delfin potrdila Anja Klinar: »Zadovoljna sem s formo tukaj, saj na tem mitingu še nikoli v življenju nisem bila tako hitra, kar potrjuje, da sem bila v dobri formi tudi na EP, a zaradi zdravstvenih težav nisem mogla pokazati vsega, kar sem bila sposobna. Seveda pa je na takem mitingu težko nastopiti, ko je glavna tekma mimo. Moj cilj ostajajo olimpijske igre in treningi bodo zdaj usmerjeni v to.«

Robert Žbogar je bil s časom 1:59,34 v isti disciplini drugi moški konkurenci, zmagal je Madžar Bence Biczo. Na 100 m prosto je brez težav slavila Velenjčanka Nastja Govejšek, mladinka Ljubljane Tara Vovk pa se je morala zadovoljiti z dobro tekmo in drugim mesto za Ukrajinko Olgo Tovstogan na 100 m prsno. Na pol krajši razdalji v disciplini delfin je slavila mlada Neža Klančar, ki je ugnala tudi Klinarjevo, četudi slednja v šprintih nastopa redko.

Vito Vodenik iz kranjskega Triglava je bil najboljši na 200 m hrbtno, na 400 m mešano sta bila najhitrejša Radovljičanka Tjaša Pintar in plavalec Ljubljane Nejc Jurjevčič, na 1500 m prosto pa se je zmage razveselila Radovljičanka Špela Perše.