Bedaka iz sebe Tokič ne želi več delati

Osrednje namiznoteniško tekmovanje na slovenskih tleh na Otočcu brez Bojana Tokiča in Dimitrija Ovčarova.

Objavljeno
26. april 2017 02.08
mdr oi
Janez Porenta
Janez Porenta
Ljubljana – Mednarodno odprto prvenstvo Slovenije, ki ga bo od danes do nedelje gostil Otočec, bo osrednji namiznoteniški dogodek leta na slovenskih tleh. Čeravno bo minil brez udeležbe sprva najavljenih najboljšega evropskega in domačega »loparčka«, Dimitrija Ovčarova in Bojana Tokiča, ravno tako brez najboljših Azijcev, bo konkurenca več kot 300 prijavljenih obrazov vseeno zelo številčna in tudi kakovostna.

Selektor za moške Jože Urh računa predvsem na dobitnika brona na zadnjem EP do 21 let Darka Jorgiča in Denija Kožula, v ženski konkurenci je največ pričakovati od Alex Galič, ki vse glasneje trka na vrata elitne stoterice, ta čas je 124. na svetu.

Udeležbo je odpovedal tudi 21. igralec sveta, Avstrijec Stefan Fegerl, tako da bodo glavni aduti za zmago Nemca Bastian Steger in Steffen Mengel, Poljak Jakub Dyjas in Portugalec Joao Geraldo.

Pri dekletih bo konkurenca še ostrejša, nesporno prvo ime bo članica elitne deseterice, devetouvrščena Japonka Hitomi Sato, ki z 19 leti šele dobro prodira v svetovni vrh. Kot poudarja selektor Urh, bo tekmovanje na Otočcu za slovenske reprezentante dober odsev pripravljenosti pred prihajajočim SP v Nemčiji, pred katerim ekipo čakajo še dvotedenske priprave v »Tokičevem« Saarbrücknu.

Tokič, vodilni slovenski »loparček«, ima dva razloga, zakaj se ta teden ne bo predstavil domačemu avditoriju. Prvi je praktični: v nedeljo ga čaka odločilni polfinalni obračun bundeslige proti serijskemu šampionu, Borussii iz Düsseldorfa, v prejšnjem si je Novogoričan pokoril dva evropska velikana, Tima Bolla in Kristiana Karlssona. 

Drugi razlog pa je osebne narave. »Ker me na MOP zadnja leta premaguje že vsak, ki ima pet minut časa, ne želim več delati bedaka iz sebe, zato me na Otočec ne bo. Na to prizorišče niti nisem tako čustveno navezan, kot sem bil na Velenje, kar pa ne pomeni, da ne priznavam truda in elana dolenjskih prirediteljev. Enostavno je ta turnir idealen za mlajše igralce z željo po napredovanju, zame ni več,« je pojasnil olimpijec Tokič.