Bejzbolist Starling Marte zaradi dopinga kaznovan s kar 80 tekmami prepovedi 

Igralec ekipe Pittsburgh Pirates bo zaradi jemanja prepovedanih steroidov izpustil kar 80 tekem.

Objavljeno
19. april 2017 12.25
NL-BASEBALL/
N. Gr.
N. Gr.

Pittsburgh - Vodstvo bejzbolske lige MLB po seriji dopinških škandalov v preteklem desetletju ne pozna več milosti. Igralcu ekipe Pittsburgh Pirates Sterlingu Marteju je izreklo kar 80 tekem prepovedi, ker je eden od dopinških testov pokazal, da si je pomagal z anabolnim steroidom nandrolonom, ki je na seznamu prepovedanih poživil.

»Povedali so mi, da sem padel na enem od testov, ki se jih redno udeležujem. To so zame težki trenutki, rad bi se opravičil klubu, navijačem in moji družini. Naredil sem napako, plačal pa jo bom tako, da ne bom mogel sodelovati na tekmah v športu, ki ga imam tako zelo rad,« je v čustvenem na kazen sporočil 28-letni igralec, ki je dodal, da je sredstvo zaužil nevede s prehranskimi dodatki.

Vodstvo severnoameriške baseballske lige MLB je že večkrat izreklo stroge kazni zaradi dopinških prekrškov. V zadnjih letih sta bila najbolj odmevna primera zvezdnika Alexa Rodrigueza, ki je dobil kar 162 tekem prepovedi igranja, enako kazen pa so pozneje izrekli še članu ekipe New York Mets Jenrryju Mejii. A zanj se je končalo še slabše, saj so po ponovitvi prekrška kazen podaljšali v doživljenjsko prepoved nastopanja.