Bertoncelj v finale s tretjim rezultatom

Sašo Bertoncelj je v kvalifikacijah SP zasedel tretje mesto, v sobotnem finalu pa se bo zadovoljil le z odličjem.

Objavljeno
04. oktober 2014 18.00
Posodobljeno
04. oktober 2014 18.11
dja*Bertoncelj
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Nanning - Na svetovnem prvenstvu v Nanningu so se danes končale kvalifikacije konja z ročaji, kjer se je s tretjim mestom izkazal Sašo Bertoncelj.

Med »konjeniki« je bil v kvalifikacijah najboljši Madžar Krisztian Berki z oceno 16,066 točke, drugi je bil Američan Alex Naddour (15,633), Bertoncelj pa je za svoj včerajšnji nastop prejel 15,558 točke.

Finalno osmerico so dopolnili Hrvat Filip Ude (15,533), Francoz Cyril Tommasone (15,500), Hrvat Robert Šeligman (15,466), Belorus Anton Lihovickij (15,333) in Britanec Daniel Keatings (15,333).

Sašo Bertoncelj je po končanih kvalifikacijah napovedal, da se bo v finalu, ki bo na sporedu čez teden dni, zadovoljil le z odličjem:

»Zagotovo je presenečenje zame Naddour, njegov nastop sem videl v živo in res je naredil fenomenalno vajo. Veliko presenečenje je tudi, da v finalu ne bo Whitlocka, morda malo manjše presenečenje, da je izpadel Kamejama, a se mi je zdelo, da ni tako stabilen kot ponavadi. Oba bi bila v finalu izjemno nevarna. Zelo zanimivo je, da smo z izjemo Američana med finalisti sami Evropejci, tudi med najboljšo dvajseterico na konju smo večinoma evropski telovadci. Vesel sem, da ni v finalu Whitlocka, ki res izstopa po težavnosti, škoda, da ni izpadel tudi Keatings, ki se je kot osmi za las še prebil v finale. A v bistvu to niti ni pomembno, finale bo zelo močan, tekmeci bodo zagotovo še otežili sestave. Jaz bom moral svoje narediti, če bom hotel na zmagovalni oder. Zagotovo se ne bom zadovoljil le z nastopom v finalu. V soboto grem v vsakem primeru po medaljo. A če mi ne bo uspelo, ne bom preveč razočaran. Vseeno bom napadel, potem pa bomo videli, kaj se bo zgodilo,« je uvodoma pojasnil Bertoncelj.

Nedelja in ponedeljek sta v Nanningu namenjena kvalifikacijam telovadk, Slovenija po težavah s poškodbami Teje Belak in Saše Golob nima svoje predstavnice.