Bertoncelj na Kitajsko vendarle z družbo

Sašo Bertoncelj le ne bo edini slovenski telovadec na SP, pridružila se mu bosta Žiga Šilc in Peter Lampret.

Objavljeno
13. september 2014 11.04
Sašo BertonceljLjubljana 19.4.2014
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Ljubljana - Potem, ko je kazalo, da bo najboljši slovenski telovadec na konju z ročaji Sašo Bertoncelj edini slovenski predstavnik na svetovnem prvenstvu v Nanningu, ki se začne 3. oktobra, so se v strokovnem štabu reprezentance odločili, da na Kitajsko pošljejo tudi Žigo Šilca in Petra Lampreta.

Po odpovedi Mitje Petkovška, poškodbi Roka Klavore in slabši pripravljenosti Alena Dimica je vse kazalo, da bo Bertoncelj, ki prav tako še čuti bolečine po januarski artroskopski operaciji levega komolca, edini Slovenec na SP. Na koncu so se v slovenskem taboru odločili, da poleg bronastega z majskega evropskega prvenstva v Sofiji na Kitajsko pošljejo še Lampreta in Šilca.

»Odločitev o reprezentanci za svetovno prvenstvo je že padla, saj smo morali urediti vse dokumente za nastop. Želeli smo si sicer, da bi nam kot izbirna tekma za prvenstvo lahko služila še velika nagrada ta konec tedna v Szombathelyju, a bi tako potekel rok za prijave. Po preglednih tekmah smo se odločili, da bosta poleg Saša Bertonclja, za katerega nastop nikoli ni bil vprašljiv, na Kitajsko odpotovala še Peter Lampret, ki bo tekmoval na krogih in morda bradlji, ter Žiga Šilc, ki bo nastopil na parterju in preskoku,« je odločitev glede izbora reprezentance komentiral selektor Sebastijan Piletič

Bertoncelj, ki je že nekaj let član svetovnega vrha v konju z ročaji, bo v Nanningu skušal poseči po najvišjih mestih, glede drugih dveh članov odprave pa so cilji drugačni. »Lampret je še zelo mlad telovadec, saj je letos še nastopal na mladinskem evropskem prvenstvu, tako da bo v Nanningu debitiral med člani. Je zelo obetaven, zlasti na krogih, kjer je po mojem mnenju sposoben prejeti oceno med 14 in 14,500 točke, kar bo njegov cilj za SP,« je ocenil Piletič in dodal: »Šilc pa je že od spomladi v zelo dobri formi in ima na parterju visoko izhodiščno oceno 16,100 točke. Glede na to, da smo v Ljubljani dobili nov parter, ki nam močno pomaga pri pripravi, menim, da lahko Šilc poseže že nekje do 15 točk, kar pomeni uvrstitev med 20. in 30. mestom.«

Danes in jutri telovadce čaka še zadnja večja tekma pred svetovnim prvenstvom, velika nagrada Madžarske v Szombathelyju, kjer bodo nastopili tudi vsi trije reprezentanti za SP.