Bertoncelj na pragu finala SP

Sašo Bertoncelj ima na SP v Nanningu prvo oceno kvalifikacij konja z ročaji, osem finalistov bo znanih jutri popoldne.

Objavljeno
03. oktober 2014 14.40
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Nanning - Slovenski telovadec Sašo Bertoncelj je odlično prestal svoj kvalifikacijski nastop na svetovnem prvenstvu v Nanningu, kjer ima prvo oceno na konju z ročaji.

Bertoncelj je v kvalifikacijah prikazal sestavo z izhodiščno vrednostjo 16,500 točke in prejel 15,558 točke, na drugem in tretjem mestu pa sta hrvaška predstavnika Filip Ude (15,533) in Robert Šeligman (15,466).

»Ne vem, res ne vem, kako mi je to uspelo. Če bi me kdo gledal, kaj sem te dni počel na treningih, in potem današnji nastop, ne bi verjel. A na tekmi mi je šlo super. Takšne predstave na treningih ne morem pokazati, ker se težko tako zberem, na tekmi pa stisnem in s pomočjo adrenalina očitno gre. Težko je, a nekako sem se zadnje čase naučil dobro prenašati te pritiske velikih tekmovanj. Danes v zadnji skupini in jutri ves dan bo nastopilo še šest ali sedem vrhunskih konjenikov, ki me teoretično lahko premagajo. A morajo res prikazati idealne predstave. Zagotovo bom nekaj mest še izgubil, a nov finale na velikem tekmovanju mi, upam vsaj, ne more več uiti. Vseeno raje počakajmo do jutri« je bil vesel Bertoncelj.

Slovenski telovadec si je s svojim nastopom praktično že zagotovil mesto v finalu, končna osmerica, ki se bo čez teden dni borila za kolajne, pa bo znana po jutrišnjih preostalih kvalifikacijskih nastopih.

Šilc 34., Lampret 42.

Žiga Šilc je v kvalifikacijah parterja zasedel 34. mesto (14,300). V najboljšem položaju je Brazilec Diego Hypolito (15,900), drugi je Španec Miguel Zapata (15,566), tretji pa Korejec Kim Hansol (15,500).

Danes se je predstavil tudi Peter Lampret, ki je na krogih zasedel 42. mesto v kvalifikacijah (13,866). Najboljšo oceno ima Kitajec Liu Yang (15,933), drugo Brazilec Arthur Nabarrete (15,716) in tretjo Kitajec You Hao (15,633).

Piletič zadovoljen s slovenskimi nastopi

»Sašev nastop je bil dober. V mojih očeh vaja ni bila popolna, saj je pri kolesu na eni roki naredil manjšo napako, tako da po njegovem nastopu nisem vedel, kako se bo razpletlo. A očitno sem sam bolj kritičen, kot so bili tokrat sodniki in sem lahko z njim zelo zadovoljen. Tudi s preostalima fantoma ne morem biti nezadovoljen, četudi ciljev nista izpolnila. Petra je nekoliko zdelala trema, a ni telovadil slabo, Žiga pa je imel zaradi trdega parterja na treningu nekaj težav z doskoki, sicer bi lahko posegel blizu ocene 15,« je nastope ocenil selektor reprezentance Sebastijan Piletič.