Bertoncelj v Osijeku do bronaste kolajne, Klavora 5.

Sašo Bertoncelj je na tekmi svetovnega pokala v finalu konja z ročaji osvojil tretje mesto, Rok Klavora je bil na parterju peti.

Objavljeno
05. november 2011 16.23
Posodobljeno
05. november 2011 16.23
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Osijek- Slovenski telovadec Sašo Bertoncelj je po uvrstitvi v finale na oktobrskem svetovnem prvenstvu v Tokiu sezono dobro nadaljeval v svetovnem pokalu. V Osijeku je v finalu konja z ročaji osvojil tretje mesto (15,150 točke). Zmagal je Kitajec Hongtao Zhang (15,825). V današnjih finalih je nastopil tudi Rok Klavora, ki je bil na parterju peti (14,250), piše STA.

»Če pogledam, kako sem se počutil pred odhodom v Osijek in koliko sem sploh treniral, je ta dosežek v bistvu fenomenalen. K sreči se mi ni težko zbrati, da oddelam sestavo solidno, težje je zadržati formo in ta čas sem daleč od pripravljenosti, ki sem jo imel na svetovnem prvenstvu. A to je povsem razumljivo. Po svetovnem prvenstvu me je vse napadlo - od bolezni do poškodb -, pa še prave motivacije za delo po tako velikem razočaranju ni bilo. Če sem odkrit, že komaj čakam, da bo konec sezone,« je še povedal Bertoncelj, ki je bil letos zaradi natrpanega urnika tekmovanj prost le tri, štiri dni.

Tudi Klavora je bil v finalu parterja na dobri poti do kolajne, a prav na koncu sestave je pri zadnji diagonali naredil veliko napako, tako da je končal na petem mestu. Zmagal je domačin Tomislav Marković (14,925).

V ženski konkurenci je danes med finalistkami nastopila tudi Teja Belak na preskoku, vendar je pri prvem skoku pristala na zadnji plati, tako da je bilo sanj o visoki uvrstitvi konec. Z oceno 12,800 je na koncu zasedla šesto mesto. Zmagala je Izraelka Valeria Maksiuta (14,275).

Danes bosta nastopili še Golobva in Kamnikarjeva

V ženski konkurenci je danes med finalistkami nastopila tudi Teja Belak na preskoku, vendar je pri prvem skoku pristala na zadnji plati, tako da je bilo sanj o visoki uvrstitvi konec. Z oceno 12,800 je na koncu zasedla šesto mesto, še piše STA. Zmagala je Izraelka Valeria Maksiuta (14,275).

V finalu na dvovišinski bradlji sta nastopili kar dve slovenski telovadki; Ivana Kamnikar je sestavo opravila zelo dobro in z 12,650 točke zasedla šesto mesto, Saša Golob pa je v finalu naredila enako napako kot v kvalifikacijah, ko je z nogama podrsala po tleh, tako da je bila z 11,650 na koncu osma.

V nedeljo bo imela Slovenija še štiri finaliste. Na bradlji bosta nastopila Mitja Petkovšek in Alen Dimic, ki se bo predstavil tudi v finalu droga, Golobova bo nastopila v finalu gredi in parterja, Fiona Novak pa v finalu na gredi.