Bertoncelj z bolečinami že osvojil kolajno

Pred oktobrskim SP na Kitajskem slovenskega telovadca Saša Bertonclja še vedno muči poškodba komolca.

Objavljeno
05. september 2014 12.52
Sašo Bertoncelj je na svetovnem pokalu na konju z ročaji zasedel prvo mesto. Ljubljana 27. april 2013.
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljan - Najboljši slovenski telovadec Sašo Bertoncelj se po januarski artroskopski operaciji levega komolca še ni znebil bolečin, vseeno pa se pospešeno pripravlja na jesenski del sezone z oktobrskim SP v kitajskem Nanningu.

Kljub težavam s poškodbo, Bertoncelj optimistično zre v nadaljevanje. Maja se je kljub bolečinam dovolj dobro pripravil na evropsko prvenstvo in se na konju z ročaji prebil na zmagovalni oder. »Kolajna na evropskem prvenstvu je bila zame bolj kot spodbuda nekakšno olajšanje za celotni spomladanski del sezone, ker res ni bila pričakovana. S tem sem si precej olajšal jesensko nadaljevanje. Na svetovno prvenstvo grem lahko bolj neobremenjen, ne želim si nalagati pritiska, kaj bo, saj sem letos nekaj že dosegel. Kar bo več, bo samo še plus,« je dejal Škofjeločan, ki se je že navadil živeti z bolečinami.

Kot je dejal, ga ni s tira spravilo niti dejstvo, da so odpadle vse jesenske tekme svetovnega pokala pred SP, tako da ne bo imel kje zares preveriti pripravljenosti. »To me sploh ne gane, saj sem že pred jesenjo vedel, da se bom pripravljal le za SP. Šel bom na veliko nagrado v Szombathely, a se z rezultatom ne bom obremenjeval, saj sem še v fazi priprav in povsem osredotočen le na SP,« je pojasnil Bertoncelj.

Vseeno je pozorno spremljal, kaj je čez poletje delala konkurenca na konju z ročaji:» Za zdaj nič posebnega. Sam pripravljam sestavo, ki jo imam že nekaj časa 'na rezervi' in sem jo delal že na lanskem SP z izhodiščem 16,700 ali 16,800 točke v primeru E-seskoka. Na to računam, da jo bo treba delati na SP. V vsakem primeru se bom SP lotil na takšen način, kot sem se evropskega: skušal bom prikazati čim lepšo izvedbo, nato pa bom videl, kako se bo razpletlo. Upam, da se bodo sodniki držali strogega kriterija, kot ga imajo zadnje čase.«

Svetovno prvenstvo se v Nanningu začne 3. oktobra.