Bertoncelj za koprski scenarij

Od danes do nedelje telovadci na tekmi svetovnega izziva v Osijeku.

Objavljeno
17. maj 2017 16.18
iza-Gimnastika
Saša Verčič
Saša Verčič

Ljubljana – Gimnastična karavana se je iz Kopra preselila v Osijek, na novo tekmo svetovnega izziva, ki bo hkrati tudi zadnja v tem delu sezone. Na Hrvaškem bo nastopila večina tekmovalcev, ki se je predstavila v Bonifiki, zamenjalo se bo nekaj imen, Slovencev bo devet – Sašo Bertoncelj, Rok Klavora, Alen Dimic, Žiga Šilc in Jure Pavlica ter Teja Belak, Tjaša Kysselef, Adela Šajn in Lucija Hribar.

V le nekaj dneh po slovenski tekmi se ni seveda nič spremenilo, glavna naša aduta bosta spet Belakova na preskoku in Bertoncelj na konju z ročaji. Slednji je sicer razmišljal, da bi v Osijeku poizkusil z nekoliko težjo sestavo, ki bo v drugem delu sezone z vrhuncem na SP v Montrealu sodila v rubriko nujno, a bo vendarle ostal pri koprski, s katero je ugnal tudi Krisztiana Berkija.

»Malce mi je zmanjkalo, da bi jo lahko lepo izvedel, zato se mi zdi bolj smiselno, da poskusim s koprsko finalno in še odpravim tistih nekaj napakic, ki se je pojavilo. To bi me zadovoljilo,« pravi Bertoncelj, dobo zavedajoč se, da bo ponovitev koprskega scenarija težka, saj Berkija pač težko premagaš dvakrat zapored. Kaj lahko pa bi četrtič zapored enak razplet doživela Teja Belak, ki je bila v tej sezoni že trikrat tretja, tudi v Osijeku pa bosta nastopili odlična Brazilka Rebeca Andrade in bronasta z EP Boglarka Devai.

Kvalifikacije bodo danes in jutri, finali pa v soboto in nedeljo.