Bo Slovenija po košarkarskem gostila še odbojkarsko EP?

V zraku je ideja, da bi odbojkarsko evropsko prvenstvo, najverjetneje leta 2017, skupaj izvedli Slovenija in Hrvaška.

Objavljeno
30. september 2013 13.15
dja*Metod Ropret
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Vzporedno z evropskim prvenstvom v moški odbojki, ki se je včeraj končalo z ruskim zmagoslavjem, je konec tedna v Københavnu potekal tudi redni kongres Evropske odbojkarske zveze (CEV), slovenske barve sta na njem zastopala prvi mož OZS Metod Ropret in generalni sekretar Gregor Humerca.

Želja krovne slovenske odbojkarske organizacije je, da bi bila naša država v prihodnosti (so)prirediteljica moškega članskega evropskega prvenstva, zato sta oba predstavnika zveze opravila vrsto srečanj z vodilnimi možmi CEV in ostalih federacij, beseda pa je tekla predvsem o finančnem in organizacijskem vidiku izvedbe takega projekta.

»S predsednikom Ropretom sva se v okviru kongresa sestala tudi s podpredsednikom CEV in FIVB Aleksandrom Boričićem in nekaterimi drugimi predstavniki CEV. Predstavili so nama okvirne pogoje za izvedbo članskega EP, opravila pa sva tudi pogovore z drugimi predstavniki držav, ki so že izvedli podobna tekmovanja. Novembra je v zvezi s tem načrtovan sestanek v Ljubljani, ki se ga bo udeležil tudi Boričić, na njem pa se bomo podrobno pogovorili o vseh pogojih in vidikih organizacije. Ti sestanki so namenjeni zgolj pridobitvi vseh informacij, šele na osnovi teh podatkov pa bomo preučili možnosti za oddajo kandidature za izvedbo EP. Potrebna bo temeljita preučitev vseh dejavnikov, še posebej finančnega in organizacijskega. Tak projekt potrebuje podporo države, mest prirediteljev, OKS, ministrstva, klubov in še koga. Z našimi načrti sva seznanila tudi Zdeslava Baraća, predsednika Hrvaške odbojkarske zveze, ki je bil nad idejo o morebitni skupni organizaciji navdušen. Ob skupni izvedbi se stroški porazdelijo, zato bi bilo s tega vidika sodelovanje s Hrvaško verjetno edina pot,« je poudaril Humerca.

Leta 2015 bosta sicer moško EP gostili Bolgarija in Italija, ženskega pa Nizozemska in Belgija.