Bojan Tokič strl evropsko številko 2 Tima Bolla

Namiznoteniški igralci Saarbrückna so v bundesligi izvlekli polfinalni »podaljšek« z zmago nad Borussio Düsseldorf.

Objavljeno
17. april 2017 09.22
OI
Janez Porenta
Janez Porenta

Ljubljana - O drugem finalistu nemškega namiznoteniškega državnega prvenstva bo odločal tretji polfinalni dvoboj konec meseca med serijsko šampionko Borussio Düsseldorf in Saarbrücknom, ki je bil v domačem drugem obračunu boljši s 3:1 in izid v zmagah poravnal na 1:1. Prvi finalist je postala Fulda, ki je dvakrat zapored brez težav odpravila Ochsenhausen. Veliki finale bo v soboto, 10. junija, v Frankfurtu.

Ključ do uspeha Saarbrückna je bil prekaljeni Novogoričan Bojan Tokič, ki je prispeval dve točki. Najprej je s 3:1 (3, 10, -4, 6) odpravil Šveda Kristiana Karlssona, nato pa še prepričljiveje, s 3:0 (7, 8, 10), tudi 36-letnega vrstnika Tima Bolla. Oba tekmeca sta na najnovejši evropski jakostni lestvici v elitni deseterici, Karlsson jo drži za rep, Boll pa je celo drugi, zgolj za zvezdniškim rojakom Dimitrijem Ovčarovom. Tokič je aprila padel za dve mesti in je zdaj triindvajseti.

Tretjo točko za Saarbrücken je z zmago s 3:0 nad Stefanom Fegerlom prispeval Portugalec Tiago Apolonia, častno točko za Borussio pa je zmogel Boll, ki je v nemškem derbiju stežka, s 3:2 (po zaostanku z 0:2 v nizih), odpravil Patricka Franzisko.