Bojan Tokić zanesljivo v drugi krog, Darko Jorgić se je dobro upiral

Bojan Tokić se je preko Mehičana Marcosa Madrida prebil v drugi krog svetovnega prvenstva v namiznem tenisu.

Objavljeno
31. maj 2017 20.49
OI
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Düsseldorf - Na svetovnem namiznoteniškem prvenstvu posameznikov in dvojic v nemškem Düsseldorfu je Bojan Tokić v prvem krogu glavnega turnirja s 4:2 premagal Mehičana Marcosa Madrida, od nadaljnjega tekmovanja pa se je moral posloviti Darko Jorgić. Za obetavnega Slovenca je bil usoden Sangsu Lee iz Južne Koreje, ki je zmagal s 4:3.

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec je dvoboj proti Madridu začel nervozno in zaostajal 0:1 in 1:2 v nizih, v nadaljevanju pa je Tokiću le uspelo streti odpor 153. igralca na svetovni jakostni lestvici. Še posebej dramatičen je bil peti niz, v katerem je 36-letni Novogoričan zmagal z 12:10. V drugem krogu se bo v četrtek, ob 19.30 pomerili z Avstrijcem Stefanom Fegerlom, ki je v prvem krogu premagal Egipčana Egipčan El-Sayeda Lashina.

»Tokić dvoboja ni začel najbolje, njegova roka ni bila prava, saj mu občutkov iz ogrevalne dvorane ni uspelo prenesti v tekmovalno. Potreboval je kar nekaj časa, da je ujel svoj ritem, toda na koncu je najbolj pomembno, da je prebrodil uvodni krog, v drugem pa ga čaka neugodni Fegerl, ki je dobil zadnje štiri medsebojne dvoboje,« je po zmagi Tokića, 55. na svetovni jakostni lestvici, dejal Jože Urh, selektor slovenske reprezentance.

»Fegerl v bundesligi igra za Borussio iz Düsseldorfa, kar pomeni, da bo igral pred domačimi navijači, toda zame bo to le dodatni motiv. Tudi na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru so bili v dvoboju z Brazilcem Gustavom Tsuboijem vsi proti meni, pa sem na koncu vseeno zmagal. Zagotovo bo proti Fegerlu težko, toda po drugi strani tudi njemu ne bo ugodno, kajti težko je petkrat zaporedoma premagati enakovrednega nasprotnika,« pa je Tokić z mislimi že na četrtkov obračun z 28-letnim Avstrijcem, 21. igralcem svetovne jakostne lestvice.

Navkljub porazu pa se je izkazal tudi mladi Darko Jorgić, ki je pošteno namučil Sangsu Leeja, dvajsetega igralca sveta in dobitnika treh kolajn s svetovnih prvenstev, vendar nikdar v posamični konkurenci. Korejec je povedel z 1:0 v nizih, vodil je tudi z 2:1 in 3:2, v odločilnem sedmem nizu pa so prevladovale njegove izkušnje.

»Jorgić je samo potrdil, da je na pravi poti in da se delo v namiznoteniškem centru v Novem mestu obrestuje. Dobro je igral tudi v dvojicah in mešanih dvojicah, kar samo dokazuje, da je na svetovno prvenstvo prišel v odlični formi, «je nastop Jorgića ocenil Urh.

Že dopoldne sta iz posamičnega tekmovanja izpadli obe slovenski igralki. Aktualno državno prvakinjo Alex Galič je premagala višje rangirana Rusinja Jana Noskova s 4:1, za Manco Fajmut pa je bila usodna Avstrijka Sofia Polcanova s 4:0. Medtem ko se je za Fajmotovo prvenstvo končalo, Galičevo danes ob 18. uri s Švicarko Rachel Moret čaka še dvoboj v igri dvojic proti belorusko-ukrajinski navezi Viktorija Pavlovič in Tatjana Bilenko.