Bolgarska reprezentantka na preizkušnji pri Calcitu

Izkušena 29-letna in 184 cm visoka Slavina Koleva si je nazadnje kruh služila pri turškem prvoligašu Karsiyaki.

Objavljeno
17. december 2015 10.57
Janez Porenta
Janez Porenta

Ljubljana - Slovenske odbojkarske šampionke in udeleženke lige prvakinj, igralke Calcita Ljubljane, se utegnejo v kratkem okrepiti s še tretjo tujko. Po ta čas poškodovani brazilski podajalki Cecilii Aragao in srbski korektorki Oliveri Kostić je trenutno v Tivoliju na preizkušnji 29-letna in 184 centimetrov visoka sprejemalka Slavina Koleva, lani v majici bolgarske reprezentance tudi udeleženka svetovnega prvenstva v Italiji. Izkušena vsestranska odbojkarica je nazadnje branila barve turške Karsiyake iz Izmirja, sicer pa je dobro poznana tudi ljubiteljem odbojke na mivki.

Koleva je prvič v majici Calcita zaigrala v sionočnjem prijateljskem dvoboju s kitajsko zasedbo Guangdong Evergrande, k porazu z 2:3 (21, -15, 21, -19, -8 - Igličar 16, Potokar in Grudina po 12, Kostić 7, Koleva, Vrhovnik in Božič po 6, Kučej 5) pa je prispevala šest točk. »Bolgarka je pri nas na preizkušnji, vendar je za oceno njene igre še prezgodaj,« je komentiral trener Ljubljančank Gašper Ribič. V taboru Calcita bo vsaka okrepitev ob igranju na štirih frontah dobrodošla, na sprejemalskem položaju pa še toliko bolj, saj sta bili v dosedanjem delu sezone kapetanka Petra Vrhovnik in reprezentantka Monika Potokar polno obremenjeni. Visoka Kaja Turk se je v edinem nastopu v ligi prvakinj izkazala, nato pa staknila poškodbo, Ana Katarina Hribar pa zaradi svoje višine v igro ponavadi vskoči zgolj za (odlično) izvajanje začetnega udarca.

Častno slovo Branika

Odbojkarice Nove KBM Branik so se častno poslovile od evropskih tekmovanj. Tudi v povratnem dvoboju osmine finala pokala CEV so morale v Lukni premoč priznati močno favorizirani poljski Muszyni, ki je bila boljša s 3:2 (-23, 20, 17, -23, 10) in s tem napredovala med najboljših osem ekip. Dvoboj zelo razpoloženih korektork je dobila Adela Helić z 29 točkami, medtem ko jih je Iza Mlakar prispevala 26. Točke za Branik so dosegle še: Cvetanovič 16, Planinšec in Ammerman po 13, Kaučič 9 in Najdič 1.

Zlati niz Calcitu

Potem ko so prvo tekmo šestnajstine finala pokala challenge v Kamniku dobili brez oddanega niza, so odbojkarji Calcita Volleyballa v povratnem obračunu v Apeldoornu potegnili kratko z 1:3 (21, -21, -18, -23), torej je o napredovanju odločal zlati niz, v njem pa so bili vendarle boljši varovanci Marka Brumna in ga dobili suvereno s 15:9. Najučinkovitejša sta bila brata Tonček (18) in Žiga Štern (15), točke so prispevali še: Novljan, Videčnik in Štembergar Zupan po 5, Kotnik 4, Štalekar in J. Brulec po 2, Vidmar 1.