Brajkovič zaradi poškodbe končal sezono

Slovenski kolesar Jani Brajkovič je končno našel vzrok za slabše predstave, saj je nastopal s počenim rebrom.

Objavljeno
01. oktober 2012 20.59
Posodobljeno
01. oktober 2012 21.14
D. O., M. Ž., Delo.si
D. O., M. Ž., Delo.si

Ljubljana - Jani Brajkovič, ki v zadnjem obdobju ni bil v najboljši formi, je na včerajšnjem slikanju ugotovil, da ima počeno rebro, zato je že zaključil sezono in se namerava dobro pripraviti na naslednjo.

Čeprav je kapetan Astane sprva menil, da so slabši nastopi posledica utrujenosti po dolgi sezoni, je sedaj postalo jasno, da je imel tudi težave s poškodbo. »Imam dobro in slabo novico. Dobra novica je, da sedaj končno vem, zakaj že vse od Montreala ne nastopam najbolje. Slaba novica je, da sem tekmoval s počenim rebrom,« je zapisal Brajkovič, ki je že zaključil z letošnjo sezono.

Slovenski kolesar se je poškodoval na dirki za VN Montreala, ko se je sredi vzpona približno deset kilometrov pred ciljem zapletel z Nemcem Geraldom Ciolekom in končal na tleh, a vendarle prikolesaril do cilja ter zasedel 106. mesto.

Za ostale slovenske kolesarje, ki nastopajo za ekipe s Pro Team licenco, sezone še ni konec. Grega Bole bo za ekipo Lampre-ISD nastopil na dirki po Pekingu, Gregorja Gazvodo (Ag2r-La Mondiale) čakajo enodnevne dirke v Belgiji (Binche-Tournai-Binche) in Franciji (Pariz-Bourges in Pariz-Tours), Kristijan Koren (Liquigas-Cannondale) in Simon Špilak (Katjuša) bosta v soboto in nedeljo nastopila na dveh enodnevnih dirkah v Italiji (Giro di Emilia in G.P. Beghelli).