Bratovska zamenjava pri ACH Volleyju

Zadnja okrepitev odbojkarskega državnega prvaka je dosedanji korektor kamniškega Calcita Danijel Pokeršnik.

Objavljeno
15. september 2014 20.21
regent odbojka
Janez Porenta, šport
Janez Porenta, šport

Ljubljana - Ko se je že zdelo, da so odbojkarji ACH Volleyja že končali kadrovanje pred novo sezono, so tik pred zdajci v svoje vrste zvabili še enega igralca, izkušenega korektorja Danijela Pokeršnika, ki je minuli dve sezoni nosil majico kamniškega Calcita Volleyballa, pred tem pa tudi prvoligašev Asteca Triglava in Duola Olimpije.

Zanimivo, 30-letni in 195 centimetrov visoki Korošec je okrepil klub, v katerem si je vse do poleti kruh služil njegov mlajši brat Jan, ki pa je novega delodajalca našel v francoskem Beauvaisu. Vodstvo ljubljanskega kolektiva se je za Pokeršnikov angažma odločilo, ker bi moralo sicer večji del sezone spraviti pod streho z enim samim korektorjem. V prestopnem roku sta namreč vrste zmajev zapustila hrvaški reprezentant Anđelko Ćuk in Janko Bregant, ki se je preselil v Kranj, zato je bilo treba korektorski položaj zapolniti povsem na novo. Najprej je državni prvak podpisal pogodbo z mladinskim reprezentantom Davidom Kumrom, ki je prišel iz Šoštanja, a se je takoj huje poškodoval in bo moral zaradi strganih križnih vezi izpustiti večji del sezone.

Tako so morali pri ACH Volleyju najprej pokukati v tujino, kjer so našli Američana Erica Mochalskega, ki se mu je zdaj pridružil še Danijel Pokeršnik. Ta ni uspešen zgolj na parketih, temveč je tudi eden najprepoznavnejših slovenskih obrazov v odbojki na mivki.