Brez presenečenj: Đoković in Španovićeva srbska športnika leta

V ekipnih športih so izstopali vaterpolisti, svetovni prvaki in zmagovalci svetovne lige, in košarkarice, evropske šampionke.

Objavljeno
08. december 2015 15.05
Posodobljeno
08. december 2015 15.05
YE Wimbledon
J. P.
J. P.

Beograd - Dvomov ni bilo niti letos: v Srbiji so namreč za najboljšega športnika iztekajočeva se leta pričakovano izbrali vodilnega teniškega igralca sveta in zmagovalca treh letošnjih turnirjev velike četverice Novaka Đokovića, medtem ko je med dekleti Olimpijski komite Srbije, ki je pripravil izbor, najbolj prepričala atletinja Ivana Španović, dvoranska evropska prvakinja v skoku v daljino.

V ekipnih športih so izstopali vaterpolisti, svetovni prvaki in zmagovalci svetovne lige, in košarkarice, ki so osvojile zlato odličje na evropskem prvenstvu. Med mladimi športniki je nagrada pripadla tekvondoistki Tijani Bogdanić, bronasti s članskega svetovnega prvenstva, med trenerji pa vaterpolski selektor Dejan Savić. Zmagovalce izbora bodo sicer slovesno okronali ob dnevu Olimpijskega komiteja Srbije, 17. decembra, v prostorih državne skupščine.

To je le eden od decembrskih izborov najboljših srbskih športnikov, lani je dvignila prah predvsem selekcija športnega časnika Sport, ki laskavega priznanja ni izročil Đokoviću, temveč - povsem nepričakovano - rokoborcu Davorju Štefaneku, svetovnemu prvaku v grško-rimskem slogu.