Brez spektakla: Na Otočec ne bo ne Ovčarova ne Tokića

Novogoričan se je odločil, da potegne črto čez nastope na slovenskih turnirjih, lanski na Otočcu je bil tako njegov zadnji.

Objavljeno
23. april 2017 10.05
A. V., STA
A. V., STA
Ljubljana - Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Bojan Tokić ne bo nastopil na Mednarodnem odprtem prvenstvu Slovenije, ki se bo v četrtek, 26. aprila, začelo na Otočcu. Novogoričan se je odločil, da potegne črto čez nastope na slovenskih turnirjih, lanski na Otočcu je bil tako njegov zadnji.

"Najprej sem mislil igrati samo v dvojicah skupaj z Darkom Jorgićem, s katerim bova skupaj nastopala na svetovnem prvenstvu v Nemčiji, a sem si premislil. Z igranjem na slovenskih turnirjih sem zaključil, enostavno nočem delati bedaka iz sebe, na domačem mednarodnem prvenstvu me je zadnje čase premagoval, kdor je imel pet minut časa. Ta turnir je za mlajše igralce, za tiste, ki imajo željo po napredovanju, zame več ni. Na Otočec tudi nisem čustveno vezan, tako kot sem bil na Velenje, čeprav priznavam trud in zagon dolenjskih prirediteljev," je svojo odločitev pojasnil Tokić, ki je v zadnjem času v odlični formi, saj je v dresu svojega Saarbrückna na drugi tekmi polfinala nemškega prvenstva premagal vrstnika Tima Bolla, nekdanjega najboljšega igralca sveta, in tudi odličnega Šveda Michaela Karlssona, bil je najbolj zaslužen, da je njegova ekipa proti Borussii Düsseldorf izid v zmagah izenačila na 1:1.

"Tudi če bi hotel igrati na Otočcu, ne bi mogel. Odločilna, tretja tekma polfinala bo na sporedu 30. aprila, izračun pravi, da na dveh koncih ne bi mogel biti istočasno," je dodal Tokić, ki računa, da bo 2. maja najprej igral na na nekoliko močnejšem turnirju, kot bo v Sloveniji, v Zagrebu, kjer pritiska domačega igrišča ne bo čutil.

Pred tedni je seznam prijavljenih igralcev za turnir na Otočcu obetal spektakel. Čeprav na njem ni bilo Kitajcev in najboljših Japoncev, pa sta zanimiv turnir, ki se bo začel 26. aprila, poleg Tokića napovedovala najboljši evropski igralec Nemec Dimitrij Ovčarov in Avstrijec Stefan Fegerl. A kot že mnogokrat so predprijave zavajale, saj je zdaj jasno, da na Dolenjsko ne bo ne Ovčarova, ki je nastop odpovedal iz neznanih vzrokov, ne Fegerla, ki prav tako kot Tokić igra v polfinalu nemškega prvenstva.

"Ljubiteljev namiznega tenisa to ne sme odvrniti od ogleda tekmovanja. Na njem bodo nastopili številni igralci, ki bodo čez nekaj časa krojili evropski vrh, glavni razlog za obisk pa bi morala biti naša nadarjena igralca Jorgić in Deni Kožul," meni Tokić.