Brez standardne trojice Kamničanke nemočne

Odbojkarice Nove KBM Branik so le še zmago oddaljene od ubranitve ligaške lovorike.

Objavljeno
11. april 2018 22.32
Posodobljeno
11. april 2018 22.32
Odbojka
J. P.
J. P.
Kamnik – Odbojkarice Nove KBM Branik od ubranitve naslova državnih prvakinj loči le še ena finalna zmaga. Nocoj so v Kamniku unovčile zdesetkano vrsto Calcita Volleyja, v kateri so manjkale tri standardne začetne igralke, po Maji Pahor in Urški Igličar še ameriška sprejemalka Ali Frantti, ki se je poškodovala na prejšnji tekmi.

Gostiteljice so se s tekmicami enakovredno kosale pri servisu, sprejemu in bloku, glavna razlika pa je nastala v napadu, ki je bil pri Braniku polovično, pri Calcitu pa manj kot tretjinsko uspešen. Sprva je korektorsko mesto zasedla mlada mamica, Srbkinja Olivera Kostić-Brulec, a brez učinka, zato jo je nadomestila Helena Mijoč, ki prav tako ni bila razigrana. Tretji finalni dvoboj bo v ponedeljek v Lukni.

»Po resnično dobro odigranem uvodnem nizu sem nekoliko pogrešal boljši učinek z začetnega udarca, da bi tekmice z njim oddaljili od mreže, kajti Tina Grudina in Katja Mihevc sta zelo dobro delovali pri prvem tempu. Toda v tovrstnih dvobojih je pomembna zmaga, tudi če igra ni na najvišji ravni. Tudi 3. obračun bomo začeli s podobnim pristopom, saj se zavedamo, da finale še ni odločen in potrebujemo še tri nize,« je poudaril trener Branika Samo Miklavc.

Strokovnjak na domači klopi Gregor Rozman pa je dodal: »Čeprav smo pogrešali tri igralke iz prve postave, to ne sme biri izgovor. S tistimi, ki so nared, moramo igrati, vseeno bi morali pokazati več in si upati več. Iz tega dvoboja se bomo kaj naučili, če nič drugega, da s premalo poguma – pri servisu, v napadu – in drznosti Mariborčank ne moremo premagati. Bitka še ni izgubljena. Če smo se na prvi tekmi vrnili po 0:2 v nizih, zakaj se ne bi še po 0:2 v zmagah?«