Brez Wigginsa in Frooma, a z Boonenom

Na kolesarskem svetovnem prvenstvu bo po osemnajstih letih znova kronometrska preizkušnja.

Objavljeno
14. september 2012 11.00
SLOVENIJA LJUBLJANA 12.09.2012 SLOVENSKA KOLESARSKA REPREZENTANCA FOTO:ROMAN SIPIC/DELO
V. D., šport
V. D., šport
Ljubljana – Po osemnajstih letih se na kolesarska svetovna prvenstva vrača ekipni kronometer, ki so ga ukinili leta 1994, ko je prvo mavrično majico v posamični preizkušnji na Siciliji oblekel Britanec Chris Boardman. Slovenijo bo v konkurenci elitnih moštev ProToura zastopala Adria Mobil. Novomeščani so si nastop zagotovili z izvrstnimi dosežki v EuroTouru.

Ekipni kronometer je ena najlepših kolesarskih disciplin, ki poudarja drugo, kolektivno plat tega športa. Krasita jo homogenost in ekipna uigranost, v kateri se kolesarji praviloma na čelu menjujejo od 15 do 25 sekund, veliki specialisti, kot so Bradley Wiggins, Tony Martin in Fabian Cancellara, pa so na čelu tudi 40 sekund.

Ekipna vožnja na čas je bila v času selektorja Franca Hvastija – v osemdesetih in devetdesetih letih prejšnjega stoletja – paradna disciplina jugoslovanske reprezentance, ki so jo večinoma sestavljali Slovenci. V zadnji četverki, ki se je v Palermu 1994 pomerila na 100 km dolgi preizkušnji, so bili Marko Baloh, Sašo Sviben, Martin Hvastija in Brane Ugrenovič. Z osmim mestom so dosegli enega najboljših rezultatov, najboljša selekcija pa je bila iz leta 1987 – Bojan Ropret, Primož Čerin, Janez Lampič in Bruno Bulić –, ki je osvojila šesto mesto.

Kronometer v Valkenburgu bo za polovico krajši, reprezentančne selekcije pa bodo zamenjale klubske. V ekipi Adrie Mobila bodo nastopili štirje Slovenci, Marko Kump, Matej Mugerli, Uroš Gnezda in Kristjan Fajt, ter dva Hrvata, Radoslav Rogina in Kristijan Djurasek.

Ekipna preizkušnja od Heerlena do Valkenburga po poteh Amstelove zlate dirke je tehnično zelo zahtevna. To ne bo klasična ekipna tekma, kakršnim smo bili priča zadnja leta na Touru, Giru in Vuelti, ko so potekale po bolj ali manj ravni cesti. Držanje visokega ritma pri hitrosti od 50 do 55 km/h je precej bolj preprosto, kot bo v Limburgu, kjer bodo štirje kategorizirani kratki klanci dolgi od 1,2 do 2,7 km z vrhuncem na 1200 metrov dolgem ciljnem vzponu na sloviti Cauberg (5,8 %).

»Zaradi številnih vzponov bo zelo težko držati enakomeren ritem. V Liquigasu moštvene vožnje nismo trenirali, nimamo pa izenačene ekipe. Zato smo šli nekaj dni prej na prizorišče, da se uigramo, kolikor je pač mogoče v tako kratkem času,« razmišlja pred ekipno vožnjo Kristijan Koren, ki bo nastopil v ekipi Liquigasa. Prav zanimivo bo spremljati italijansko moštvo, v katerem bosta ob Korenu še zelo napadalna Nibali in Sagan. Stratega Adrie Mobila Milan Eržen in Boštjan Mervar verjameta, da so dovolj močni za boj za uvrstitev v prvo polovico, okrog 25. mesta. Mervar pravi, da so cilj dosegli že z uvrstitvijo na SP, kar je bil vendarle zahteven projekt. Adria je bila v konkurenci ekip ProToura osma. Eržen upa, da se odsotnost prvega moža Tomaža Noseta ne bo poznala. »Nosko bi moral držati pravi ritem na vzponih. Pomembno bo v prvih desetih kilometrih ostati skupaj na razgibanem terenu in ujeti ritem,« je na kratko opisal taktiko Eržen, ki si je na prizorišču že ogledal progo. Kolesarji so prepričani, da so dovolj uigrani za dober nastop.

Če bi ekipa Sky nastopila v najmočnejši postavi, bi bila zagotovo favorit številka 1. Toda na Nizozemskem v ekipni preizkušnji ne bo Wigginsa niti Frooma. Z Boasson Hagnom in Flecho nima možnosti za zmagovalni oder. Tudi Movistar, zmagovalec ekipne preizkušnje na Vuelti, bo nastopil iz najboljše postave le s španskim prvakom Castroviejom. Favorizirana moštva so Rabobank (Boom, Clement, Gesink, L. Sanchez), Omega-Quick Step (Martin, Terpstra, Boonen, Chavanel), Garmin (Vandervelde, Millar, Hesjedal, D. Martin), RadioSchack (Klöden, Voigt, Zubeldia, Popovič), Orica-GreenEdge (Dudbridge, Taft, Meyer) in Bmc (Phinney, Pinotti, Van Garderen).