Brumnove drzne besede na preizkušnji

Odbojka: danes ob 20.00 v Kamniku derbi Calcita Volleyballa in ACH Volleyja.

Objavljeno
08. oktober 2014 12.04
odbojka
Janez Porenta, šport
Janez Porenta, šport
Ljubljana – »Predvsem ACH Volley je morda za pol stopničke slabši, kot je bil, kar pomeni, da se je že zelo približal kakovosti ostalih prvoligaških ekip.« Drzne besede trenerja odbojkarjev Calcita Volleyballa Marka Brumna izpred sezone bodo v današnjem derbiju (20, Kamnik) še neporaženih zasedb v 5. kolu DP na resni preizkušnji.

Morda se je poleti res zdelo, da je branilec naslova – vsaj kar se igralskega kadra tiče – letvico postavil nekoliko nižje kot v minulih sezonah, kar pa so varovanci novega trenerja Tomija Šmuca hitro demantirali. V štirih kolih so oddali en sam niz, med drugim pa s parketa odpihnili tudi aprilskega finalista DP Panvito Pomgrad. In to kljub zdesetkanim vrstam, saj v kadru še vedno ni obeh tujcev – kamerunskega reprezentančnega blokerja Sema Dolegombaija in ameriškega korektorja Erica Mochalskega, obenem poškodb(ic)e rame še ni dokončno saniral Jan Klobučar. Vsi trije se bodo, tako Šmuc, priključili v največ tednu dni, Američan bržkone že danes.

»Z doslej doseženim sem zadovoljen. Vselej je lahko še bolje, vendar je dvanajst točk načrtovan izkupiček. Sicer pa tem tekmam še ne pripisujem velike teže, ključno bo, da bomo v formi marca in aprila, v končnici DP,« poudarja Šmuc, ki bi rad čim prej sestavil celoten igralski mozaik, saj se liga prvakov nezadržno bliža. Do prvega izziva med evropsko elito, gostovanja v Berlinu, ostaja namreč še manj kot mesec dni. »Časa je še kar nekaj, rezerv je tudi še precej, a dvoboji LP so vendarle nekaj povsem drugega kot DP,« opozarja Šmuc. Če ne danes, se bo tedaj videl domet te pošteno prevetrene ekipe, v kateri priložnosti dobivajo tudi mladi domači obrazi, ki so se pred tem brusili pri neporaženem drugoligašu iz Črnuč. Eden takih je komaj 18-letni, a nadvse talentirani bloker Jan Kozamernik. »Z njim smo dobili, kar smo morda s kakim tujcem lani izgubili,« poudarja Šmuc.

Kamniškemu trenerju Brumnu tudi v tej sezoni povzročajo preglavice poškodbe. Žiga Štern je težave z zapestjem že uspešno saniral. Jernej Stavbar, »očitno ne more spraviti pod streho ene sezone brez poškodb«, pa še ni stopil na parket. Dovčerajšnji korektor Calcita Danijel Pokeršnik se je pet pred dvanajsto preselil ravno k ACH Volleyju, v nasprotno smer je šel Jan Brulec, ki pa pri Calcitu ni novinec, temveč povratnik. »Jan je v minuli sezoni, čeravno ni veliko igral, še napredoval in je naša ključna okrepitev, predvsem smo z njim veliko pridobili pri igri na mreži. Vsekakor pa se nam pozna Danijelova odsotnost, saj je imel nazadnje za seboj res uspešno sezono. Neštetokrat, ko so se vsem drugim zatresle hlače, je on prevzel odgovornost in odlično opravil svojo nalogo. Je pa res, da svet stoji na mladih, in upam, da bodo tudi novinci upravičili pričakovanja. Tudi mladinska reprezentanta Primož Vidmar in Sergej Drobnič, ki sta že dokazala zavidljivo kakovost,« je prepričan Brumen.