Bruno Grandi navdušen in osupel nad novim gimnastičnim centrom

»Z dvema milijonoma prebivalcev ste majhna država, a ste eni najboljših na svetu. Delate čudeže, ustvarjate šampione.«

Objavljeno
10. december 2015 15.25
jsu-Otvoritev gimnastičnega centra
J. P.
J. P.

Ljubljana - Na tridnevnem obisku v Sloveniji se mudi dolgoletni predsednik Mednarodne gimnastične zveze (FIG), 81-letni Italijan Bruno Grandi, ki na vročem stolčku sedi že skoraj dve desetletji, krono pa bo oktobra prihodnje leto predal nasledniku, saj za nov mandat ne bo več kandidiral. Med drugim si je ogledal nov gimnastični center Ljubljana.

Slovenska gimnastična zveza je Grandija že konec novembra povabila na odprtje centra, a se dogodka zaradi svetovnega prvenstva v prožnih ponjavah ni mogel udeležiti. Sprva je predlagal, da bi odprtje prestavili na poznejši termin, nato pa se je odločil za obisk Slovenije med 9. in 11. decembrom. Sinoči se je tako udeležil večerje s številnimi našimi telovadci in legendarnim Mirom Cerarjem, danes si je ogledal še gimnastični center.

»Rečem lahko le: fantastično! To so sanje za nas. Presenečen sem, osupel nad tem, kar je nastalo. Pričakoval sem skromen objekt, toda to so sanje. Ljubljanski center morda lahko primerjam s tistim v Taškentu v Uzbekistanu, ki pa je večji,« kar ni mogel prehvaliti nove gimnastične pridobitve Grandi, potem ko ga je vodstvo GZS in zavoda Šport Ljubljana popeljalo na ogled treningov in prostorov centra na Viču.

Nazadnje je bil Italijan v Sloveniji pred petimi leti, ko si je med drugim ogledal tudi staro Študijsko telovadnico, kjer so svojčas vadili Miro Cerar, Aljaž Pegan, Mitja Petkovšek: »Z dvema milijonoma prebivalcev ste majhna država v primerjavi z drugimi. A ste ena najboljših držav na svetu. Zveza dela čudeže. Ne morem verjeti, da ustvarjate šampione.«

Po besedah generalnega direktorja GZS Jerneja Salecla si želijo, da bi objekt služil tudi v netekmovalne namene, v upanju, da bo gostil akademije FIG, sestanke in druge dogodke. Da se kaj takega lahko zgodi, je prepričan tudi Grandi: »Je v središču Evrope, glede na strukturno stanje je možno, da uresničite vaše želje. Zakaj ne bi gostili akademije, zakaj ne srečanj? Imate lahko tehnične sestanke, lahko postane tudi kongresni center. Možnosti so, Ljubljana je odprta za srečanja.«