Bruno Rezende bo spet vodil igro Modene

Brazilski odbojkarski reprezentant Bruno Rezende se po letu dni v domovini vrača k italijanski Modeni. 

Objavljeno
02. maj 2017 18.49
ACH-Modena Ljubljana 1.3.2017 [odbojka]
N. Gr.
N. Gr.
Modena - Pot Bruna Rezendeja je bila v zadnjem času nekoliko nenavadna. Po olimpijskih igrah v Riu de Janeiru si je želel še za leto dni podaljšati bivanje v domovini, zato je igral za odbojkarski klub Sesi Sao Paolo. Očitno ima podaljšanih počitnic dovolj, zato se vrača v italijansko superligo. Rezende, ki je na zadnjih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru osvojil zlato kolajno z brazilsko reprezentanco, se najmanj za leto dni vrača v Azimut Modeno. Podpisal je pogodbo z možnostjo podaljšanja pogodbe še za nadaljni dve sezoni.

V lanski sezoni je 30-letni organizator igre z Azimut Modeno slavil v italijanskem državnem prvenstvu, italijanskem pokalnem tekmovanju in v italijanskem superpokalu. Manj uspeha so imeli odbojkarji iz Modene v letošnji sezoni, ki so jo sicer začeli z zmago v superpokalu nad Perugio, v končnici državnega prvenstva pa jih je v polfinalu zaustavil Lube Civitanova.

»Najprej bi se rad zahvalil klubu, ki mi je dovolil, da sem se po olimpijskih igrah za leto dni vrnil v domovino. Zdaj sem pripravljen na vrnitev v Modeno, s katero želim spet osvajati lovorike,« je ob vrnitvi za klubsko spletno stran dejal Rezende.

Vrnitev Rezendeja verjetno tudi pomeni, da se bo moral nekdanji italijanski reprezentant Dragan Travica posloviti od nekdanjih štirikratnih evropskih prvakov. Najverjetneje bo kariero nadaljeval kot odbojkar Padove.

Leon ostaja, Salparov odhaja

Kubanski odbojkar Wilfredo Leon, ki ima poljski potni list, je danes za poljsko spletno stran przegladsportowy.pl dejal, da bo tudi v prihodnji sezoni igral za Zenit Kazan, ki pa ga bo zapustil bolgarski libero Teodor Salparov. Oba sta minuli konec tedna na zaključnem turnirju lige prvakov z rusko ekipo še tretjič zaporedoma slavila zmago.

Leon je še dejal, da potrebuje nekaj počitka, zato letos poleti ne bo igral v Katarski ligi. Salparov pa je v jeseni svoje kariere, k Zenitu je prišel z 32 leti, z najboljšo ekipo na svetu osvojil tri naslove prvaka v ligi prvakov. Zadnja leta kariere bo preživel v domovini.