Cadel Evans v Milanu čaka na zeleno luč

Po skrivnostni bolezni naj bi s treningi spet začel Cadel Evans, a le v primeru uspešno opravljenega zdravniškega pregleda.

Objavljeno
09. oktober 2012 11.53
CYCLING-TOUR/
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Milano - Eden najboljših avstralskih kolesarjev Cadel Evans je imel v zadnjih mesecih kar nekaj zdravstvenih težav, ki so mu tudi preprečile, da bi nastopil na septembrski preizkušnji v ameriškem Coloradu, izpustiti pa je moral tudi svetovno prvenstvu v Valkenburgu.

Novopečeni očka dolgo časa sploh ni točno vedel, kaj je narobe z njim, dokler niso pred časom odkrili, da boleha za neimenovanim virusom. Danes bo v Milanu opravil pregled krvi, šele nato pa bo znano, ali bo v zimskih mesecih lahko nadaljeval s treningi.

»Po opravljenem pregledu v Milanu bomo lahko določili točen datum njegove vrnitve. V našem načrtu je, da bi v zimskem obdobju nadaljeval s pripravami, ki smo jih začrtali že v začetku leta. Trenutno ni nobenega razloga, da bi spreminjali njegov plan treningov, « je pojasnil vodja zdravniške službe pri BMC dr. Max Testa.

Sam Evans je priznal, da mu je odleglo, ko so vendarle odkrili, kaj je pravzaprav narobe z njim, saj je vmes pomislil že na najhujše. Posebaj ga boli dejstvo, da na letošnjem Tour de France, kjer je branil naslov, zaradi bolezni ni mogel nastopiti v najboljši formi, a hkrati priznava, da mu je krajši počitek tudi koristil.

»Odleglo mi je šele, ko smo točno izvedeli, kaj je narobe z menoj. Strinjal sem se z načrtom, da popolnoma ozdravim in šele nato nadaljujem s treningi, saj nisem želel ogroziti sezone 2013. Priznam, da mi je počitek prišel prav, saj sem se lahko posvetil tudi svoji družini,« je pojasnil 35-letni kolesar.