Calcitov sedmi igralec bodo navijači

Danes (18) v kamniški Športni dvorani druga finalna tekma odbojkarskega DP med Calcitom Volleyballom in ACH Volleyjem.

Objavljeno
17. april 2017 16.57
vidic odbojka
Janez Porenta
Janez Porenta

Ljubljana - Danes ob 18. uri bo kamniška Športna dvorana pokala po šivih. Calcit Volleyball lahko namreč v drugi finalni tekmi odbojkarskega prvoligaškega tekmovanja stori predzadnji korak na poti k naslovu državnega prvaka, potem ko je v četrtek strl odpor branilca naslova ACH Volleyja že v Tivoliju. Toda Ljubljančani, z obolelim blokerjem Janom Kozamernikom in rahlo poškodovanim srbskim podajalcem Maksimom Buculjevićem ali brez njiju, zagotovo ne bodo kar tako zlahka položili orožja.

»Že v Ljubljani so nas navijači dobro bodrili, v Kamniku pa pričakujem še večjo podporo in še eno kakovostno, napeto tekmo. Odkar sem jaz v članski zasedbi, se je prvič zgodilo, da smo zmagali v prvem finalnem dvoboju, toda s tem se ne bomo obremenjevali. Šli bomo na zmago, seveda, kot vedno. V Tivoliju smo presenetili, morda ne zadnjič,« je optimist sprejemalec Calcita Domen Kotnik.

Še v minuli sezoni je bil njegov klubski kolega Žiga Štern, ki pa v tej blesti v majici ACH Volleyja: »V Kamniku, kjer so navijači dobra podpora, nas čaka peklensko vzdušje, toda na to se ne smemo ozirati. Ozirati se moramo nase, na svojo igro. V Tivoliju je bilo naših napak preveč, sprejem je bil nekoliko slabši, v napadu nismo znali razviti svoje igre, je pa res, da je bil Calcit izjemno razpoložen v bloku in obrambi. Dogovorjeni smo bili, da nasprotniku ne dopustimo dobrega sprejema, a žal ga je imel. V drugo bomo morali pritisniti s servisom in ga oddaljiti od mreže.«