Calcitovke brez možnosti proti Turkinjam

Odbojkarice Calcita so v tretjem kolu lige prvakinj izgubile proti VakifBanku z 0:3 (-12, -14, -15).

Objavljeno
26. november 2015 22.54
M. Ž., STA
M. Ž., STA

Ljubljana - Odbojkarice Calcita so v tretjem kolu lige prvakinj pričakovano izgubile proti favorizirani turški ekipi VakifBank Istanbul z 0:3 (-12, -14, -15).

Gostje so v uvodnem nizu stvari hitro vzele v svoje roke in ob prvem tehničnem odmoru vodile za pet, ob drugem pa že za devet. V domači ekipi je bila v napadu edina prodorna Monika Potokar, prav tako so Ljubljančanke imele težave na sprejemu, ki je bil le 38-odstoten. Za nameček jim ni stekel še servis. Edino točko z njim je dosegla Ana Katarina Hribar, ob pa so njene soigralke v tem elementu igre naredile štiri lastne napake, gostje ob štirih asih le dve. Najvišji zaostanek v uvodnem nizu je bil prav ob njegovem koncu.

Tudi v drugem nizu se razmerje moči na igrišču ni bistveno spremenilo. Turška ekipa je še naprej prevladovala v vseh elementih igre, predvsem ni delala lastnih napak, razen ob servisu, s katerim pa je še naprej povzročala težave domačim sprejemalkam. Če nič drugega, so se Ljubljančanke nekajkrat izkazale v obrambnih akcijah, v bloku in napadu pa so le stežka sledile odbojkaricam VakifBanke. Spet je bilo preveč lastnih napak, kar 12, gostje so vse tri naredile s servisom.

V tretjem nizu so domače odbojkarice do zaostanka dveh točk (7:9), nato pa je nizozemska reprezentantka Robin de Kruijf s svojimi servisi povzročila nove težave Ljubljančank, ki so ob drugem tehničnem odmoru zaostajale že za devet točk. Tekma je bila s tem seveda odločena, poraz Calcitovk proti ekipi, ki sodi med najresnejše kandidatke za končno zmago lige prvakinj, pa pričakovan. VakifBank je v celotni tekmi naredil le 15 lastnih, še to 11 s servisi, na drugi strani Calcit Ljubljana kar 29, prav tako 11 na servisu.

Calcit bo naslednjo tekmo igral 9. decembra proti VakifBanku.

Ribič zadovoljen s predstavo igralk s klopi

»Veseli me, da so igralke s klopi, ko so vstopile v igro, prinesle neko dodatno energijo. Že nekaj časa smo v ritmu sreda-sobota, sreda-sobota, kar igralke telesno in psihično iztroši, so pa zato tiste igralke, ki do zdaj niso igrale veliko, svojo priložnost izkoristile in kot trenerja me to samo veseli. V prihodnje bom lahko odpočil katero od nosilk igre in dal priložnost drugi igralki. Že pred tekmo smo vedeli, kakšna je moč VakifBanke, kar je tudi pokazala na igrišču. Žal mi je le tistih nekaj lahkih žog, ki smo jih podarili nasprotnicam,« je povedal domači trener Gašper Ribič.

 

Rezultata skupine C

Calcit Ljubljana - VakifBank Istanbul 0:3 (-12, -14, -15)

Trefl Sopot - Novara 3:0 (21, 21, 21)

 

Lestvica

1. VakifBank Istanbul 3 3 0 9:1 9 točk

2. Trefl Sopot 3 2 1 6:3 6

3. Novara 3 1 2 4:6 3

4. Calcit Ljubljana 3 0 3 0:9 0