Čebron ostaja v Avstriji, odslej za Waldviertel

Dolgoletni slovenski odbojkarski reprezentant Davor Čebron bo spet sodeloval s trenerjem Nurkom Čauševićem.

Objavljeno
28. september 2013 12.38
*rsi* ODBOJKA SLOVENIJA HRVASKA
Janez Porenta, šport
Janez Porenta, šport

Ljubljana – Dolgoletni slovenski odbojkarski reprezentant in udeleženec štirih evropskih prvenstev Davor Čebron je po mesecih negotovosti vendarle našel novega delodajalca. Potem ko je generalni menedžer avstrijskega udeleženca v ligi prvakov Hypa Tirola Hannes Kronthaler poleti povsem prevetril igralski kader, za izkušenega Novogoričana v njem ni bilo več prostora, vseeno pa bo še eno sezono igral onkraj Karavank. Dveletno zvestobo je namreč obljubil lani osmouvrščenemu moštu avstrijskega državnega prvenstva Arbesbachu, ki v novo sezono vstopa pod imenom Union Raiffeisen Waldviertel.

»Zgodovina se ponavlja, moj trener bo znova Nurko Čaušević,« je sporočil 32-letni in 197 cm visoki primorski bloker, ki je s prekaljenim hrvaškim strokovnjakom sodeloval že pri ACH Volleyju, tedaj resda še Autocommerceu. Čebron je na kratko orisal tudi ambicije kluba v novi sezoni: »Po osmem mestu v DP bi ekipa rada naredila korak naprej, pred dvema letoma je bila namreč tretja, kar je tudi cilj prihajajoče sezone. Sicer pa je tu zelo umirjeno in predvsem sproščeno, tudi kar se sociale tiče, je vse urejeno, v Avstriji je to itak nekaj normalnega.«

Davor, sicer očka sina Tiana in hčerke Gaje, bo sicer eden od osmih tujcev v 14-članskem kadru Waldviertla, ob njem bodo barve kluba branili še Srba Igor Subotić in Nenad Nikolić, Poljaka Bartlomiej Gajdek in Michal Krszysztof Peciakowski, Hrvat Goran Išek, Romun Bogdan Ene in Čeh Petr Calabek, ki bo sicer tudi pomočnik trenerju Nurku Čauševiću, 52-letnemu Hrvatu, slovenskim ljubiteljem odbojke znanemu kot glavnemu trenerju tedanjega Autocommercea, pod njegovo taktirko je v sezoni 2005/06 nastopal tudi Čebron.

V pretekli sezoni je Novogričan v šestih dvobojih lige prvakov v dresu Hypa Tirola vpisal 21 točk, od tega en as in osem blokov, še sezono prej pa je v petih obračunih prispeval 16 točk, polovico z bloki. Njegova najuspešnejša sezona je bila prva v dresu moštva iz Innsbrucka (2010/11), ko je v šestih tekmah LP vpisal kar 51 točk, zmogel dva asa in kar 21 (!) blokov, s povprečno enim na niz je bil celo tretji najučinkovitejši bloker tega elitnega tekmovanja.