Čebulj k Gianiju v Revivre Milano

Za Klemna Čebulja bo Revivre Milano četrti klub v Italiji. Slovenski odbojkarski reprezentant Alen Pajenk bo v novi sezoni igral za Verono

Objavljeno
09. junij 2017 12.54
jsu/Odbojka
A. V.
A. V.
Milano - Slovenski odbojkarski reprezentant Klemen Čebulj se bo v novi sezoni pridružil nekdanjemu selektorju slovenske reprezentance Andrei Gianiju v ekipi Revivre Milano.

Čeprav se je v zadnjem času veliko govorilo o tem, da naj bi 25-letni Čebulj po petih sezonah zapustil italijansko prvo ligo in kariero nadaljeval na Poljskem ali v Turčiji, je danes vodstvo ekipe Revivre Milano potrdilo, da bo slovenski reprezentant v prihodnji sezoni njen član.

Za Čebulja bo Revivre Milano, ki ga bo v novi sezoni vodil Giani, četrti klub v italijanski ligi. Pred tem je eno sezono igral za San Giustino, po dve pa za Ravenno in Lube Civitanovo, s katero je letos tudi osvojil naslov italijanskega državnega prvaka.

Pajenk se po šestih letih vrača v Verono

Slovenski odbojkarski reprezentant Alen Pajenk, ki igra na turnirju svetovne lige v japonskem Takasakiju, bo v novi sezoni igral za Verono, je danes na svoji spletni strani objavil italijanski klub.

Pajenk se tako po štirih letih vrača v italijansko superligo, kjer je ob Veroni, ki je bila njegov prvi tuji klub po prihodu iz ACH Volleyja, igral še za Lube Macerato, s katero je leta 2013 tudi osvojil naslov italijanskega državnega prvaka in italijanski superpokal.

"Vesel sem, da se vračam v Verono in da bom igral v tako kakovostni ligi, kot je italijanska. Vračam se v klub, na katerega imam lepe spomine. To je bila moja prva sezona v tujini, v Veroni pa sem pridobil veliko izkušenj," je za spletni stran Verone dejal 31-letni Mariborčan, ki je v zadnjih dveh sezonah igral za Fenerbahče, pred tem pa dve leti tudi za poljski Jastrzebski Wegiel.

V Veroni je v lanski sezoni igral tudi Tonček Štern, ki vsaj za zdaj ostaja v italijanskem prvoligašu.