Cenejše prijave na 17. Ljubljanski maraton le še do nedelje

Do zadnjega septembra cena prijavnine na 17. Ljubljanski maraton znaša 35 evrov. Prijave le še do 10. oktobra.

Objavljeno
28. september 2012 13.06
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Tekači in tekačice pozor, bliža se tekaški vrhunec leta. Na 17. Ljubljanskem maratonu bo tudi letos teklo več tisoč rekreativnih tekačev. Prireditelji so doslej zbrali že več kot 14.600 prijav za teke na zadnjo nedeljo v oktobru.

Kot pričakujejo, pa se bo ta številka v teh dneh še močno povečala. To nedeljo, 30. septembra, se bo namreč iztekel rok za prijave na 17. Ljubljanski maraton. Višina prijavnine ob prijavi prek spletne strani in plačilu do vključno zadnjega septembra znaša 35 evrov. Pozneje bo štartnina narasla na 70 evrov, prijave pa bodo mogoče le še do 10. oktobra.

»Cilj tovrstne cenovne politike je tekače spodbuditi k čim prejšnji prijavi, saj lahko udeleženci ob dovolj zgodnji prijavi ustrezno načrtujejo trening in na ta način poskrbijo za ustrezno telesno ter kondicijsko pripravo, kar je optimalno tudi z zdravstvenega vidika oz. predvsem z vidika preprečevanja poškodb. Ne nazadnje pa zgodnje prijave olajšajo delo organizatorjev, ki je glede na naraščajoče število udeležencev vsako leto bolj obsežno in zahtevno,« so sporočili organizatorji 17. Ljubljanskega maratona.

Pet dni pred zaključkom drugega prijavnega roka je števec prijav na spletni strani naštel že več kot 14.600 udeležencev. Največ prijavljenih je že tradicionalno na polmaratonski razdalji (4.579 moških in 2.579 žensk), sledijo prijavljeni na Nike rekreativni tek na 10 km (2.413 moških in 3.524 žensk) in nato še najbolj vztrajni in vzdržljivi tekači in tekačice na maratonski razdalji (prijavljenih je že 1.271 moških in 246 žensk). Skupaj s sobotnimi otroškimi ter mladinskimi programi organizatorji letos pričakujejo, da se bo število udeležencev 17. Ljubljanskega maratona približalo magični meji 20.000.