Contador ob pol milijona evrov

Športni direktor kolesarske ekipe Saxo-Tinkoff Bjarne Riis mora za preživetje kluba oklestiti plačo zvezdnika Alberta Contadorja.

Objavljeno
05. oktober 2013 21.19
CYCLING-VUELTA/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

København – Športni direktor danskega kolesarskega moštva Team Saxo-Tinkoff Bjarne Riis bi si zaslužil odličje za pogajalske in prepričevalske sposobnosti. Po poročanju skandinavskih medijev naj bi namreč omehčal španskega zvezdnika Alberta Contadorja, da se bo odrekel 15 odstotkom letne plače. Po besedah Riisa – med njegove varovance pri Saxoju sodi tudi 25-letni Slovenec Marko Kump – je bil takšen ukrep nujen in pravzaprav edini mogoč za preživetje kluba, ki je izgubil enega od dveh glavnih pokroviteljev, banko Tinkoff.

Contador, zmagovalec vseh največjih večdnevnih preizkušenj, sicer letno prejema 3,3 milijona evrov, odslej pa bo njegov prihodek znašal »le« še 2,8 milijona. A ob tem velja podčrtati, da 30-letni Španec, lanski zmagovalec Vuelte, dobiva še dva milijona evrov od osebnega sponzorja, proizvajalca koles Specialized.

»Sam vem zgolj to, da se Alberto ves čas pogovarja z Riisom glede vprašanja, ali bo ekipa preživela ali ne. V tem trenutku niti ni važno, ali je res pristal na znižanje plače, temveč zgolj, da bo lahko v zasedbi kolesaril še naprej,« je poudaril Jacinto Vidarte, zastopnik Alberta Contadorja, ki mu pogodba s Saxojem poteče šele čez dve leti.

Riis se sicer dogovarja z dvema potencialnima sponzorjema, a bo moral pljuniti v roke in pohiteti, saj mora v roku dveh tednov na UCI poslati bančno garancijo in tudi imena kolesarjev, ki bodo člani Saxoja v prihodnji sezoni. Na seznamu mora biti 23 imen, zaenkrat jih ima pod pogodbo le 16.