Čop se bo poslovil konec septembra v Ljubljani

Najtrofejnejši slovenski športnik se bo od navijačev poslovil v petek, 21. septembra v Ljubljani.

Objavljeno
12. september 2012 15.30
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Ljubljana - Najtrofejnejši slovenski športnik v obdobju osamosvojitve, veslač Iztok Čop, je po medalji na letošnjih olimpijskih igrah v Londonu še enkrat zagotovil, da se poslavlja od aktivnega športa. V Sloveniji se bo od navijačev poslovil v petek, 21. septembra v Ljubljani, v imenitni družbi tekmecev iz dveh desetletij njegovega veslanja.

Na reprizi tekmovanja Čop challenger, ki je pred leti redno gostovalo ob koncu sezone v Ljubljani, se bodo 21. septembra ob 19. uri v Ljubljani predstavili tudi njegov verjetno največji prijatelj v veslanju Norvežan Olaf Tufte, češki velikan veslanja Vaclav Chalupa, sloviti Estonec Juri Jaanson, nemška dobitnika medalj z olimpijskih iger Peter Hölzenbein in Marcel Hacker ter ob Čopu najboljši slovenski veslač Luka Špik.

Tekmovalci bodo nastopali tako na Ljubljanici, kot tudi na ergometrih, kjer se bodo lahko z najboljšimi veslaškimi asi pomerili tudi najboljši rekreativci. Dan kasneje bo Čop s prijatelji med državnim veslaškim prvenstvom zaveslal tudi na Bledu.